Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
For å kunne prioritere tiltak vil vi kartlegge SKAGENs utslipp for så å sette opp mål for å minimere vår klimapåvirkning. Foto: Pixabay

Som fondsforvalter er vår største klimapåvirkning indirekte, gjennom fondenes investeringer, men vi vil også minste avtrykket vårt som selskap. Vi jobber nå for å identifisere og forbedre områdene hvor vi kan minske vårt klimaavtrykk. Dette vil være sentralt for SKAGENs bærekraftstrategi fremover. 

I løpet av 2020 vil vi gjennomføre en revisjon av våre CO2-utslipp for å definere hvilke skritt vi skal ta for å redusere våre utslipp av klimagasser. 

Vi reviderer også våre retningslinjer for reiser for å fremme og tilpasse oss mer miljøvennlige reiser. 

Viktige tiltak:

  • Miljøtillegg til våre reiseretningslinjer
  • Mindre forbruk av rødt kjøtt og minimalt matavfall
  • Avvikle all bruk av engangsartikler i plast på hovedkontoret
  • Redusere bruken av avfallsposer i plast med omlag 10.000 per år
  • Kun bruke sertifiserte rengjøringspodukter for å sikre at ingen skadelige stoffer slipper ut i vannforsyningen

Selv om disse tiltakene i utgangspunktet virker små tror vi at de et viktige skritt mot en raskere endring i kultur og atferd som vil føre til større endringer. 

SKAGEN har forpliktet seg til å bli med på den globale innsatsen for å redusere klimagassutslipp. I september 2020 bestemte vi oss for å starte å produsere årlige karbonrevisjoner, og de første rapportene er nå klare.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up