Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Avkastning siden 1993, 129 milliarder

Sunn fornuft - alltid

129 milliarder kroner i avkastning er mye penger. Så mye har vi skapt i godt samarbeide med kundene våre.

I starten tilbød vi bare ett fond. I dag har vi et fondstilbud på over 650 fond på vår plattform, sånn at du kan sette sammen den beste porteføljen for akkurat ditt behov. Og trenger du hjelp står våre erfarne og profesjonelle formuesforvaltere klare - det koster ingenting ekstra.

Formuesforvaltning i SKAGEN handler om det som er viktigst for oss: Å hjelpe kundene våre å finne den beste veien fremover.
Fra november 2023 er SKAGEN Fondene en del av Storebrand Asset Management, men forvaltes av det samme porteføljeteamet og kundene følges opp av erfarne SKAGEN-rådgivere.

Tallet viser den samlede avkastningen for alle andelsklasser for aksjefondene SKAGEN Global, SKAGEN Kon-Tiki, SKAGEN m2, SKAGEN Focus og SKAGEN Vekst siden fondenes oppstart. SKAGEN Globals referanseindeks er MSCI AC. Årlig gjennomsnittlig avkastning siden start (07.08.1997) er 14,43 % mot indeks på 6,94 %. SKAGEN Kon-Tikis referanseindeks er MSCI Emerging Markets. Årlig gjennomsnittlig avkastning siden start (05.04.2002) er 12,04 % mot indeks på 8,63 %. SKAGEN m2s referanseindeks er MSCI All Country World Index Real Estate IMI. Årlig gjennomsnittlig avkastning siden start (31.10.2012) er 8,79 % mot indeks på 8,77 %. SKAGEN Focus' referanseindeks er MSCI All Country World Index. Årlig gjennomsnittlig avkastning siden start (26.05.2015) er 9,19 % mot indeks på 11,96 %. SKAGEN Veksts referanseindeks er MSCI Nordic/MSCI AC ex. Nordic. Årlig gjennomsnittlig avkastning siden start (01.12.1993) er 13,44 % mot indeks på 10,75 %. Alle tall er i norske kroner og etter kostnader, per 27.06.2023.

Foto av en mann

Timothy Warrington:

SKAGEN i de neste 30 årene

I SKAGEN er vi heldige som har kunnskapsrike og engasjerte kunder. Det er noe av hemmeligheten bak 30 år i en bransje i rivende utvikling. 

Spare i fondSKAGEN 30 år
Suksess etter tøff start
19. desember 2023

Helge Jostein Skrikrud gikk på en skikkelig smell under dot.com-krisen, og mistet halvparten av sparepengene sine. En dyr lærepenge ble til en vellykket sparehistorie. - Uttaksavtaler er nesten verdens åttende under, sier han.

BørsSKAGEN 30 år
Samsung Electronics: En langsiktig suksess
6. juli 2023

Samsung er en av SKAGENs eldste og mest fremgangsrike investeringer. 

Aktiv forvaltningSKAGEN 30 årAksjefond
Noen aktive forvaltere er mer aktive enn andre – heldigvis!
3. juli 2023

Diskusjonen om aktiv versus passiv forvaltning er gammel. Men de mest vellykkede blant de aktive ...

SKAGEN 30 år
Et avgjørende møte
27. april 2023

Som ung mann tok John S. Bjerga mot til seg og banket på døra til SKAGEN-gründeren. Det ble starten ...

SKAGEN 30 årSpare i fond
- Jeg har lært mye av SKAGEN
24. april 2023

Roar Bolstad har gjort det meste riktig. I snart 30 år har han spart i SKAGENs aksjefond, og han ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up