Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

4 min lesing

Slik unngår du tabben som svært mange gjør når de skal velge fond

1. oktober 2018

Det er noe nytt på gang i SKAGEN Fondene. Denne sommeren har det tradisjonsrike fondshuset gått fra å tilby kundene en håndfull av sine egne fond, til et utvalg man kan velge og vrake i på rundt 600 fond fra hele verden.

– SKAGEN vil bli litt annerledes, sier forvalter Stein Svalestad.

Han er fast bestemt på at grepene de nå tar, vil sette SKAGEN Fondene i en unik posisjon i det norske sparemarkedet.

– Vi er blant de med størst fondstilbud i Norge med over 600 fond. I tillegg går vi mye lenger i å guide kundene i retning av enkelte fond som vårt forvalterteam mener er de beste, sier Svalestad.

– Vår løsning er derfor den beste fra to verdener. Du kan velge fond fra øverste hylle som du kan samle sammen med alle fondsinvesteringene dine på en aksjesparekonto hos oss - og i tillegg får du vår ekspertise i form av guiding gjennom fondsjungelen.

Utvalgt av eksperter

Svalestad viser til noe mange kan kjenne seg igjen i: Dersom utvalget blir for stort, kan det det være vanskelig å velge. Det gjelder også sparekunder som logger seg inn i en portal og blir presentert for lister over hundrevis av fond, men med lite eller ingen kunnskap om hva de enkelte står for, påpeker forvalteren. 

Derfor satser SKAGEN nå på sin unike merking av SKAGENs ekspert-utvalgte fond, som vil være forbeholdt kunder av SKAGEN.   


– Vi vet at det å velge mellom 600 fond kan føles som et umulig valg. Mange ender opp med å velge ut fra siste års avkastning - noe vi vet at ikke alltid er så lurt, forteller forvalteren.

Blant de fondene vi tilbyr, kommer vi derfor til å peke på enkelte fond innen ulike kategorier som vi mener er de beste.

– Denne utvelgelsen skjer etter at vi har reist rundt og besøkt, blitt kjent med og vurdert kvaliteten på fondene, og når vi anbefaler noen fond, skal kunden vite at vi går god for det.

– Det vi søker å gjøre her er å tilnærme oss den institusjonelle måten å investere på, og gjøre den tilgjengelig for massemarkedet, gjennom å guide kundene våre frem til det vi mener er de beste fondene der ute. 

Fondsspesialist

For mange av dem som har fulgt SKAGEN over tid, vil forandringene som nå skjer kunne oppleves som store. Likevel har det også vært mange av SKAGEN Fondenes lojale kunder som har etterspurt løsninger der man kan samle «alt».

Da muligheten for å opprette aksjesparekonto ble tilgjengelig for norske forbrukere i 2017, kom SKAGEN først med en løsning som ikke inkluderte noen mulighet for å flytte andre fond til SKAGEN.

– Først lanserte vi en enkel løsning, men vi har hele tiden hatt en plan for å videreutvikle tjenesten. Med denne nylanseringen får kundene en bedre løsning, som vi mener er den beste på markedet i dag, sier Svalestad.

Ekspertise til folk flest

Svalestad mener det går en naturlig linje fra SKAGENs historiske satsning på egne fond, der suksessen var bygget på fondshusets ekspertise, og til den ferske lanseringen der de for aller første gang tilbyr SKAGEN-kundene å handle andre aktørers fond gjennom sitt system.

– SKAGEN er kjent for fond, selve navnet er for de fleste fond. Det er det vi kan, og denne innsikten er det vi nå også i det nye tilbudet til kundene vil bidra med, sier Svalestad.

Han mener SKAGEN i den nye modellen gjør et unikt grep. På den ene siden tar SKAGEN et skritt i retning av nisjemarkedet for formuesforvaltning med de nye utvalgte fondslistene og guidingen av kundene. Samtidig er det fortsatt folk flest som er målgruppen.

– Mange aktører innen formuesforvaltning krever betydelige innskudd fra sine kunder for å forvalte deres midler. I våre fond trenger man 250 kroner, avslutter Svalestad.

Anbefalt av SKAGEN

Fondene du vil ha

Syns du det er vanskelig å få skreddersydd akkurat den fondsporteføljen du ønsker? Med SKAGENs ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Anbefalt av SKAGEN

Hvilke fond hadde høyest avkastning?

Hittil i år er det to USA-fond som har gitt høyest avkastning blant fondene som er Anbefalt av ...

Anbefalt av SKAGEN: Topp tre aksjefond

Tre svært ulike forvaltere topper listen over aksjefond Anbefalt av SKAGEN. På topp tre-listen ...

På jakt etter kvalitet

- Aktiv forvaltning handler om mennesker som gjør noen valg. Derfor liker jeg å møte porteføljeforva ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up