Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Anbefalt av SKAGEN: Topp tre aksjefond

Det er flere faktorer som avgjør hvilke aksjefond du bør investere i: passer fondets risikoprofil med den risikoen du ønsker å ta, hvordan blir din totale fondsmiks dersom du investerer i det og hvor lenge ønsker du å være investert?

Med Anbefalt av SKAGEN ønsker porteføljeforvalter og fondsekspert Stein Svalestad å finne akkurat de fondene som kan gi god langsiktig avkastning til kundene, i en rekke fondskategorier.

- Det er ikke spesielt vanskelig å finne forvaltere som har gjort det bra tidligere, men vår jobb er å finne ut hvem som vil gjøre det bra fremover. Denne topp tre-listen viser hvilke fond som har levert best avkastning av Anbefalt av SKAGEN-fondene de siste fem årene, men vi mener at disse også i fremtiden vil kunne levere god avkastning til investorene, sier Stein.

Tre ulike fond

På listen over hvilke tre fond Anbefalt av SKAGEN som har levert høyest avkastning siste 5 år finner vi tre ganske ulike typer fond:  

T. Rowe Price US Smaller Companies Equity Fund – er et aktivt forvaltet aksjefond som investerer i 250-300 mindre amerikanske selskaper, med en markedsverdi under 10 milliarder dollar hver. T. Rowe Price er en stor fondsforvalter med over 250 analytikere og over 1000 milliarder dollar under forvaltning.

·         Gjennomsnittlig årlig avkastning siste 5 år (per 13. mai 2019): 19,5 prosent

·         Referanseindeksen Russel 2500 i samme periode: 17,1 prosent

LGT Sustainable Equity Fund Global – investerer i en konsentrert portefølje av globale aksjer og fokuset er på selskaper som bidrar positivt i verden. LGT Capital Partners er eid av kongefamilien i Lichtenstein. De forvalter over 50 milliarder dollar, og har fokus på bærekraft. 

·         Gjennomsnittlig årlig avkastning siste 5 år (per 13. mai 2019): 17,5 prosent

·         Referanseindeks MSCI World samme periode: 15,3 prosent

JPMorgan Emerging Markets Small Cap Fund – investerer i mellom 60 til 140 små og mellomstore selskaper i vekstmarkedene. Forvalteren ser etter selskaper som kan bli store i fremtiden. JPMorgan Asset Management er blant verdens største og har en total forvaltningskapital på rundt 1.700 mrd USD og over 1.200 forvaltere og analytikere.

·         Gjennomsnittlig årlig avkastning siste 5 år (per 13. mai 2019): 14,4 prosent

·         Referanseindeks MSCI Emerging markets small cap samme periode: 8,7 prosent

Ikke bare avkastning

- Mange ser seg dessverre blind på avkastningen som har vært. Som alle forvaltere i Norge må opplyse om er historisk avkastning ingen garanti for fremtidig avkastning. Derfor er vi i SKAGEN opptatt av at du skal velge de fondene som passer deg, ikke bare løpe etter fond som ga god avkastning i fjor. Våre rådgivere kan hjelpe deg å finne akkurat den kombinasjonen av fond som passer deg. Og det beste er at det er gratis for SKAGENs kunder, sier Stein.

Mye å velge mellom

SKAGEN har ett av de største fondstilbudene i Norge med over 600 ulike aksjefond tilgjengelig. I tillegg til våre egne aksjefond og Anbefalt av SKAGEN, har vi en rekke ulike typer fond, slik at alle skal finne noe som passer for dem. Visste du for eksempel at du nå kan kjøpe:

Og mange andre typer fond. Fordelen er at du får sparingen din samlet på ett sted og SKAGENs flinke rådgivere i ryggen.

Aksjefond

SKAGEN Global på topp

Det tyske finansmagasinet Das Investment har kåret SKAGEN Global til det beste aksjefondet i sin ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Aksjefond

SKAGEN Global: Flere veier til suksess

I et stadig mer konsolidert marked, er kunsten å satse på de rette selskapene avgjørende for ...

SKAGEN Vekst kåret til beste globale aksjefond

SKAGEN Vekst har vunnet prisen Sicav de Cristal – Kristallenfondsen LA LIBRE Belgique - De ...

SKAGEN Kon-Tiki: Sunn fornuft og solid avkastning

Det er vind i seilene for vekstmarkedsfondet SKAGEN Kon-Tiki. Takket være god selskapsplukking og ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up