Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Hvilke fond hadde høyest avkastning?

I SKAGEN er vi opptatt av å kunne gi kundene våre valgmuligheter. Derfor har vi i snart et år tilbudt over 600 aksjefond fra norske og utenlandske forvaltere - et utvalg som gjør vår platform til et av markedets bredeste tilbud av aksjefond til aksjesparekonto (ASK). Blant disse fondene har vi håndplukket et antall kvalitetsfond fra forvaltere vi har ekstra tro på. Vi kaller det Anbefalt av SKAGEN.

USA-fond på topp

Det er særlig to markeder som peker seg ut som vinnerne hittil i år: USA og Russland, opp hhv 17 prosent og 28 prosent (i NOK per 26 juni). På listen over anbefalte fond finner vi tre ganske ulike fond, som har det til felles at de investerer i amerikanske selskaper.

T. Rowe Price US Smaller Companies Equity Fund A – investerer i små selskaper, såkalte small caps. Dette fondet har levert 23 prosent avkastning hittil i år (per 1. juni 2019), og slo dermed referanseindeksen Russell 2000 med 11 prosentpoeng. Dette fondet topper også avkastningslisten over de fondene som er Anbefalt av SKAGEN siste fem år.

Et annet USA-fond som har levert god avkastning med sine USA-investeringer hittil i år er Polen Capital Focus U.S. Growth Fund. Dette er et svært konsentrert aksjefond som hovedsakelig investerer i store amerikanske vekstselskaper. Hittil i år har fondet levert 22 prosent avkastning (i NOK per 26. juni) og det er 1 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen mot referanseindeksen Russell 1000 Growth.

- Skal du spare i fond er det den gode langsiktige avkastningen du er på jakt etter.

Den langsiktige avkastningen viktigst

Det er vanskelig å spå hvor markedene går, og man skal være forsiktig med å trekke noen konklusjoner basert på kortsiktig avkastning. Det klassiske eksempelet er året 2009 hvor verdensmarkedet falt over 23 prosent i løpet av årets tre første måneder. Så snudde stemningen og året endte opp 8 prosent. Den kortsiktige avkastningen hadde derfor lite å si for hvordan resultatet ble på slutten av året. Teamet som velger ut hvilke fond som har god nok kvalitet til å få stempelet Anbefalt av SKAGEN er derfor mest opptatt av den langsiktige avkastningen.

- Skal du spare i fond er det den gode langsiktige avkastningen du er på jakt etter. Det er ikke spesielt vanskelig å finne forvaltere som har gjort det bra tidligere, men vår jobb er å finne ut hvem som vil gjøre det bra fremover. Vi anbefaler at du sparer i minst fem år i aksjefond, gjerne lenger, sier porteføljeforvalter og fondsekspert Stein Svalestad. 

For de to anbefalte fondene lenger oppe i teksten ser situasjonen slik ut for avkastningen siste fem år:

T. Rowe Price US Smaller Companies Equity Fund A 14,9 prosent gjennomsnittlig årlig avkastning siste fem år (i NOK per 26. juni) mot referanseindeksen 12,1 prosent.

Polen Capital Focus U.S. Growth Fund 20,4 prosent gjennomsnittlig årlig avkastning siste fem år (i NOK per 26. juni) mot referanseindeksen 19,0 prosent.

Ikke kunde i SKAGEN ennå? 

Bli kunde med BankID

 

Anbefalt av SKAGEN
Finn ut mer om kvalitetsfondene i Anbefalt av SKAGEN.
Alt du trenger å vite arrow_right_alt
Anbefalt av SKAGEN

Fondene du vil ha

Syns du det er vanskelig å få skreddersydd akkurat den fondsporteføljen du ønsker? Med SKAGENs ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Anbefalt av SKAGEN

Anbefalt av SKAGEN: Topp tre aksjefond

Tre svært ulike forvaltere topper listen over aksjefond Anbefalt av SKAGEN. På topp tre-listen ...

På jakt etter kvalitet

- Aktiv forvaltning handler om mennesker som gjør noen valg. Derfor liker jeg å møte porteføljeforva ...

Anbefalt av SKAGEN

Hvilke fond skal du velge? Med anbefalt av SKAGEN gjør vi det enklere for deg. Våre fondseksperter ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up