Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

4 min lesing

På jakt etter kvalitet

Teamet som velger ut hvilke eksterne fond SKAGEN skal tilby sine kunder, besøker ofte ulike fondsforvaltere. Nylig besøkte de en rekke forvaltere i London og Edinburgh.

- Vi har nesten daglig møter med ulike forvaltere, det hører med til den løpende driften. Når vi reiser ut for å møte forvaltere er det for å forsikre oss om at de opprettholder den kvaliteten vi forventer. Andre kan være fond som vi synes er spennende og som vi vurderer å inkludere i Anbefalt av SKAGEN eller våre fond-i-fond, men som vi må bli litt bedre kjent med først, sier Stein Svalestad porteføljeforvalter og leder av teamet med fondseksperter.

Gruppe mennesker stilt opp
Midhat Syed (t.v) og Stein Svalestad (nr 3 f.v) besøker en rekke forvaltere for å bli bedre kjent og forsikre seg om at fondets kvalitet opprettholdes. Her besøker de den britiske forvalteren Kennox.

Den menneskelige siden

Siden kvalitetskonseptet Anbefalt av SKAGEN ble lansert i fjor er rundt 20 aktivt forvaltede aksjefond valgt ut til å inngå i utvalget. I lang tid har fondsekspertene lest fondsmateriell og gjort grundige undersøkelser av en rekke fond. Kun de som oppfyller alle kvalitetskravene blir vurdert. Men til slutt handler det om den menneskelige kontakten.

- Aktiv forvaltning handler i stor grad om mennesker som gjør noen valg. Vår jobb er å finne ut om disse menneskene vil gjøre gode valg basert på en strukturert og disiplinert prosess, samt om de er sultne nok på suksess. Det er lett å finne ut hvilken avkastning et fond har levert tidligere. Det vi ønsker å finne ut er om fondet kommer til å levere like god avkastning i fremtiden. Når man møter forvaltere får man enten tillit til dem eller ikke. Noen kan bli for høye på sin egen suksess, sier Stein.

Neste fase

Fondsseleksjonsteamet møtte 10 forvaltningsorganisasjoner  på turen til Storbritannia, blant annet  Artemis, GuardCap, og Ashmore Noen av disse er allerede på listen over fond vi tilbyr, andre kan være kandidater til neste fase av utviklingen. Fondsekspertene evaluerer kontinuerlig om fondene presterer som forventet. Dersom noen fond mister Anbefalt-stempelet vil SKAGEN-kunder som har investert i fondet få beskjed om det.

- Vi følger fondene på månedlig basis, og vurderer hvilke fond som vi mener vil levere bra resultater fremover. Mye kan endre seg i en forvaltningsorganisasjon og i teamene som forvalter de ulike fondene. Derfor må vi følge de tett, sier Stein Svalestad.

Velger kjente fond

- Vi ser at mange velger anbefalte fond som de har hørt om før. De mest solgte fondene blant de som er Anbefalt av SKAGEN var i fjor Fondsfinans Norge og Pareto Investment Fund, begge fond har norske mandater. Men det er en rekke andre spennende fond i Anbefalt av SKAGEN, sier Stein.

I Anbefalt av SKAGEN kan du velge fond fra en rekke kategorier, fra norske, nordiske og globale, til mer ukjente kategorier som Japan og vekstmarkeder. Fondsekspertene jobber kontinuerlig med å finne nye fond som kan inngå i kvalitetskonseptet.

- Akkurat nå jobber vi med å legge til et fond i kategorien frontier markets. Dette er et fond som er helt nytt for det norske markedet og som har levert meget sterke resultater historisk, og som vi har sterk tro på fremover. Samtidig jobber vi for å utvide antall kategorier vi har innen Anbefalt av SKAGEN. I første omgang kommer nok denne utvidelsen til å innebære at vi vil utvide med fond som har mer spesialiserte mandater, som eksempelvis sektorfond, sier Stein Svalestad.

Les også

Dette er Anbefalt av SKAGEN

Start aksjesparekonto - alt du trenger for å kjøpe Anbefalt av SKAGEN

 

Anbefalt av SKAGEN

Fondene du vil ha

Syns du det er vanskelig å få skreddersydd akkurat den fondsporteføljen du ønsker? Med SKAGENs ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Anbefalt av SKAGEN

Hvilke fond hadde høyest avkastning?

Hittil i år er det to USA-fond som har gitt høyest avkastning blant fondene som er Anbefalt av ...

Anbefalt av SKAGEN: Topp tre aksjefond

Tre svært ulike forvaltere topper listen over aksjefond Anbefalt av SKAGEN. På topp tre-listen ...

Anbefalt av SKAGEN

Hvilke fond skal du velge? Med anbefalt av SKAGEN gjør vi det enklere for deg. Våre fondseksperter ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up