Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Nyheter chevron_right
3 min lesing

Ikke betal mer skatt enn du må

8. november 2018

OPPDATERING: 28. november ble finanskomiteen på Stortinget enige om å forlenge fristen for å opprette aksjesparekonto til ut 2019. Saken skal opp i Stortinget i desember.

Sparer du i aksjefond i SKAGEN, men har foreløpig ikke startet en aksjesparekonto, begynner det dermed å haste litt. 

Har du spørsmål om aksjesparekonto og fond anbefalt av SKAGEN? Følg oss på Facebook og se vår fondsekspert Stein Svalestad svare på spørsmål i en direktesending onsdag 14. november klokken 13:00. Du kan allerede nå sende inn dine spørsmål. 

Slik starter du aksjesparekonto på to minutter

1) Logg deg inn med BankID

2) Følg anvisningene på skjermen

3) Gratulerer – du er ferdig

 

5 fakta om aksjesparekonto (ASK)

  • ASK er en konto du flytter dine eksisterende aksjefond til, eller starter ny sparing i.
  • Du trenger ikke selge aksjefondene du allerede har – du flytter dem enkelt til ASK.
  • Med ASK får du utsatt gevinstskatten – du kan ta ut penger skattefritt, så lenge gevinsten blir stående på konto.
  • Er du misfornøyd med aksjefondene dine kan du fritt bytte fond du har på en ASK – uten at det utløser skatt.
  • På en vanlig SKAGEN-konto må du betale gevinstskatt hver gang du tar ut penger eller bytter aksjefond.

Og husk det er helt gratis - du kan ha så mange aksjesparekontoer du vil, helt kostnadsfritt. 

Anbefalt av SKAGEN – en del av SKAGENs ASK tilbud

Hvilke fond bør du spare i? Det er ett av de vanligste spørsmålene vi får. For å gjøre det enklere å velge blant et stort utvalg av aksjefond har vi laget «Anbefalt av SKAGEN». Dette er  et 20-talls anbefalte aksjefond spesielt utvalgt av et team av fondseksperter. Hensikten er å finne eksterne aksjefond som kan gi deg god langsiktig avkastning.

Fra november tilbyr SKAGEN Norges største fondsutvalg for aksjefond (ASK). Med rundt 600 fond tilgjengelig skal alle kunne finne fond som passer for dem, . Grunnen til at vi utvider tilbudet såpass kraftig er nettopp aksjesparekonto.

Du må ha aksjesparekonto for å få tilgang til de 600 fondene, og fondene som har kvalitetsstempelet «Anbefalt av SKAGEN». Det store utvalget gjør det også enklere for deg å samle alle fondene dine på ett sted, fordi vi mest sannsynlig allerede har fondene du sparer i. Da kan du flytte dine fond direkte over til oss. 

La oss si at du har aksjefond hos en annen norsk forvalter. Ved å samle dem på en aksjesparekonto i SKAGEN får du alle fordelene med utsatt skatt og fleksibilitet, i tillegg til en av markedets mest brukervennlige løsninger og full oversikt over alle fondene dine.

Nyttige linker

Dette er aksjesparekonto

Dette er "Anbefalt av SKAGEN"

Slik flytter du aksjesparekonto fra en annen forvalter til SKAGEN

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up