Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

4 min lesing

Tim Warrington: En fortelling om is og ild

Denne uken sendte en god venn av meg et videoklipp av et brannslukkingsfly mens det slapp ut vann på plenen foran huset hans i Aspen, Colorado. Hans hjørne av USA er kringsatt av en merkelig kombinasjon av brann og frost. De områdene som ikke står i full fyr er rammet av iskalde temperaturer og snø. Samme uke kunne vi lese at smeltingen av "Dommedagsbreen" i Antarktis akselererer – når den er helt borte kan havnivået stige fra 65 centimeter til 3 meter. Og i morges melder WWF at bestanden av ville dyr er redusert med to tredeler de siste 50 årene. Vi gjennomgår nå en dobbel krise med klima og utryddelse.

Vi spiller alle en rolle i å finne løsninger på disse krisene. SKAGENs viktigste bidrag handler om ansvarlige investeringer. Ved å rette kapitalen mot de selskapene som kan vokse ved å løse utfordringene som krisen utgjør, og ved å overtale selskaper til å endre skadelige fremgangsmåter gjennom vår tilknytning til dem, eller ved å true med å selge oss ut.

I den forbindelse har SKAGEN fått nye og forbedrete retningslinjer for bærekraft. Disse legger økt press på selskaper som bidrar stort til klimaendringene i tillegg til å utestenge selskaper som motarbeider målene i Parisavtalen. Målsettingen vår er fortsatt å levere best mulig risikojustert avkastning, men på en måte som ikke etterlater verden i dårligere forfatning. Du kan lese mer om vårt engasjement og bærekraftsinitiativer i vår ESG-kvartalsrapport.

Om andre bølger

Sommeren ga en følelse av normalitet for mange. I en pandemi vil enhver endring i livsmønster gi en endring i smittetallene. I så måte har August-september ikke vært noe unntak, og vi ser en andre bølge av smitte over Europa. Mange av de som smittes er unge voksne som kommer tilbake til videregående eller universiteter. Dette er ikke en tid for å fordele skyld og demonisere ungdommen. Nøkkelen til å håndtere slike smittebølger er kunnskap og gode rollemodeller. Vi må kjenne til de lokale retningslinjene, fortelle andre om det, følge dem selv, og hjelpe og rettlede andre til å gjøre det samme. Dette er ikke så enkelt for alle, men vi har alle et felles ansvar til vi har en effektiv vaksine på plass.

Strategi trumfer taktikk

Markedene har fått fullstendig dilla på store teknologiselskaper om dagen. Men er det riktig at Apple alene skal verdsettes høyere enn alle de største selskapene på FTSE 100-indeksen i Storbritannia, eller 8 ganger mer enn alle selskapene på Oslo Børs? I slike situasjoner er det noen som tjener mye penger, men mange gjør det ikke. Investorene som kaster seg på slike aksjer jakter på avkastning og investerer taktisk. Det er tydelig at flere av de eksterne fondene på SKAGENs handelplattform drar nytte av slik taktisk avkastningsjakt. Vær forsiktig! Dette er høyrisiko siden vi instinktivt overvurderer det kortsiktige og undervurderer det langsiktige. I SKAGEN mener vi at en strategisk tilnærming til langsiktige investeringer vil gi bedre resultater i forhold til risikoen.

Hold kontakten

I Norge er høsten en av de mest spennende tidene på året for oss. Vi har akkurat kommet ut av feriemodus og er klare for å ta fatt på innspurten av året. I høst blir det ingen fysiske informasjonsmøter. I stedet forbereder vi en spennende videoversjon og en direktesending hvor kunder og andre kan stille spørsmål. Vi har sendt ut invitasjon til det digitale møtet, og påminnelser er underveis.

Forvalterne er mer aktive enn noen gang. Nå har vi månedlige webinarer hvor forvalterne forteller om fondenes utvikling og svarer på spørsmål fra deltakerne. Det neste webinaret holdes 29. september med forvalterne i SKAGEN Focus. Følg med på våre webinarer.

Er du en av mange som har fått ørene opp for podcaster? Vi har trappet opp produksjonen av SKAGEN-podden med mange spennende temaer. Du finner de der du vanligvis laster ned podcaster.

Jeg ser frem til å se dere online i høst!

Koronavirus

Markedene i november: Veksten holdt nesten hele måneden

Den kraftige veksten i de globale aksjemarkedene preget store deler av november, helt til en ny ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Koronavirus

- Et merkelig år

Hva har vi lært etter det spesielle året 2020? Pandemien har minnet oss på hvor sårbare vi egentlig ...

Små selskaper, stor avkastning?

I sommer skrev jeg om det rekordstore gapet mellom vekst- og verdiaksjer. Etter at nyheten om en ...

Slik kommer du over seksmåneders-veggen

I over seks måneder har vi levd med utfordringene fra den globale pandemien. Denne milepælen er ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up