Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
2 min lesing

Markedsoppdatering 30. mars: Oljeprisen fortsetter å falle

  • Etter et historisk tredagers-rally forrige uke falt S&P 500 og Dow Jones henholdsvis 3,37 og 4,06 prosent fredag, etter at antall koronasmittede i USA steg kraftig.
  • Oslo Børs og andre europeiske børser startet uken ned, men Oslo Børs har snudd rundt lunsjtider i dag.
  • Oljeprisen fortsetter å falle for femte uken på rad. Den falt mer enn 6 prosent i helgen og i dag tidlig var den ned ytterligere 2 prosent. Mange analytikere venter at oljeprisen vil fortsette å falle siden det er lite sannsynlig at Russland og Saudi-Arabia blir enige om produksjonskutt. Saudi-Arabia oversvømmer nå markedet med olje i en situasjon hvor etterspørselen faller kraftig. Forholdet mellom lederne av de to landene er åpenbart svært dårlig.
  • Diagrammet viser hvordan de største bankene estimerer BNP-veksten i andre kvartal i USA. Estimatene svinger fra Morgan Stanleys mest pessimistiske på –30 prosent. Medianestimatet er –12 prosent. 

q2.png

  • Fredag godkjente den norske regjeringen formelt opprettelsen av Statens obligasjonsfond. Rykter vil ha det til at de var aktive i markedet allerede fredag. Fondet forvaltes av Folketrygdfondet. De ekstraordinære tiltakene fra Norges Bank og Statens Obligasjonsfond er viktig for å bedre likviditeten i det norske selskapsobligasjonsmarkedet. Forholdene er allerede noe bedre.

Oppsummering for fondene

  • Markedene er noe roligere nå, og forvalterne bruker tiden til å holde kontakten med selskaper og lese seg opp på analyser.

PS: Som langsiktige investorer har vi opplevd både opp- og nedturer i markedene mange ganger. Markedene har alltid steget etterpå, så tålmodighet er avgjørende. Har du spørsmål til investeringene dine ta kontakt med rådgiveren din.

Snakk med oss

Vi er her for å hjelpe deg med de spørsmålene du måtte ha. Ta kontakt med oss på:

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up