Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Markedsoppdatering 30. mars: Oljeprisen fortsetter å falle

  • Etter et historisk tredagers-rally forrige uke falt S&P 500 og Dow Jones henholdsvis 3,37 og 4,06 prosent fredag, etter at antall koronasmittede i USA steg kraftig.
  • Oslo Børs og andre europeiske børser startet uken ned, men Oslo Børs har snudd rundt lunsjtider i dag.
  • Oljeprisen fortsetter å falle for femte uken på rad. Den falt mer enn 6 prosent i helgen og i dag tidlig var den ned ytterligere 2 prosent. Mange analytikere venter at oljeprisen vil fortsette å falle siden det er lite sannsynlig at Russland og Saudi-Arabia blir enige om produksjonskutt. Saudi-Arabia oversvømmer nå markedet med olje i en situasjon hvor etterspørselen faller kraftig. Forholdet mellom lederne av de to landene er åpenbart svært dårlig.
  • Diagrammet viser hvordan de største bankene estimerer BNP-veksten i andre kvartal i USA. Estimatene svinger fra Morgan Stanleys mest pessimistiske på –30 prosent. Medianestimatet er –12 prosent. 

q2.png

  • Fredag godkjente den norske regjeringen formelt opprettelsen av Statens obligasjonsfond. Rykter vil ha det til at de var aktive i markedet allerede fredag. Fondet forvaltes av Folketrygdfondet. De ekstraordinære tiltakene fra Norges Bank og Statens Obligasjonsfond er viktig for å bedre likviditeten i det norske selskapsobligasjonsmarkedet. Forholdene er allerede noe bedre.

Oppsummering for fondene

  • Markedene er noe roligere nå, og forvalterne bruker tiden til å holde kontakten med selskaper og lese seg opp på analyser.

PS: Som langsiktige investorer har vi opplevd både opp- og nedturer i markedene mange ganger. Markedene har alltid steget etterpå, så tålmodighet er avgjørende. Har du spørsmål til investeringene dine ta kontakt med rådgiveren din.

Snakk med oss

Vi er her for å hjelpe deg med de spørsmålene du måtte ha. Ta kontakt med oss på:

 

Hold deg oppdatert

Vi vil jevnlig publisere markedsoppdateringer, spareråd og relevant innhold. Abonner på SKAGENs nyheter så får du oppdateringene rett i innboksen.

Abonner på nyheter arrow_right_alt
Koronavirus

Markedene i november: Veksten holdt nesten hele måneden

Den kraftige veksten i de globale aksjemarkedene preget store deler av november, helt til en ny ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Koronavirus

- Et merkelig år

Hva har vi lært etter det spesielle året 2020? Pandemien har minnet oss på hvor sårbare vi egentlig ...

Små selskaper, stor avkastning?

I sommer skrev jeg om det rekordstore gapet mellom vekst- og verdiaksjer. Etter at nyheten om en ...

Slik kommer du over seksmåneders-veggen

I over seks måneder har vi levd med utfordringene fra den globale pandemien. Denne milepælen er ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up