Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Nyheter chevron_right
2 min lesing

Markedsoppdatering 25. mars: Den beste dagen siden finanskrisen

  • Aksjemarkedene hadde sin beste dag siden finanskrisen, med S&P 500 og Dow Jones opp hhv 9,4 og 11,4 prosent.
  • Oslo Børs hadde også en ganske god dag og endte opp 5,6 prosent.
  • I går kveld ble det amerikanske senatet og Det Hvite Hus enige om en tiltakspakke på 2 billioner dollar. Pakken må godkjennes av kongressen men det er ventet at den vil bli vedtatt.
  • Redningspakken vil gi mange amerikanere penger rett i lommen, øke arbeidsledighetsforsikringen drastisk, gi små og mellomstore bedrifter flere milliarder i lån og gi helseinstitusjoner flere ressurser etter hvert som viruset spres.
  • Bevegelsene i de langsiktige rentene var relativt små, mens de fleste valutaer steg mot dollar.
  • Den norske kronen steg kraftig i går og stiger også i dag tidlig. Dette skyldes både større risikovilje i markedet nå, og at Norges Bank er aktive og støttekjøper norske kroner.
  • I går ettermiddag fikk vi de foreløpige PMI-tallene fra USA. PMI for industrien klarer seg ganske godt (se graf nr 2) med 49,2 (forventet 43,5). Tjenestesektoren i USA opplever samme tendens som i Europa, nemlig et betydelig fall til 39,1 (forventet 42). Dette tyder på en dyp resesjon i den store tjenestesektoren i den amerikanske økonomien.pmi usa.png

pmi manufacture usa.png

Oppsummering for fondene

  • Bra likviditet i alle fond
  • Forvalterne er fortsatt positive

PS: Som langsiktige investorer har vi opplevd både opp- og nedturer i markedene mange ganger. Markedene har alltid steget etterpå, så tålmodighet er avgjørende. Har du spørsmål til investeringene dine ta kontakt med rådgiveren din.

Snakk med oss

Vi er her for å hjelpe deg med de spørsmålene du måtte ha. Ta kontakt med oss på:

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up