Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

4 min lesing

Slik sikrer vi kundenes sikkerhet under koronauroenJeg håper dere og familiene deres har det bra etter omstendighetene. Her er en oppdatering fra SKAGEN.

Den siste uken har flere av dere tatt kontakt for å få råd om urolighetene i markedet. Her er de vanligste spørsmålene – og våre svar.

Hvordan er SKAGENs beredskap i koronakrisen?

Vi er en del av godt regulert bransje, og er derfor pålagt å ha en rekke beredskapsplaner for ulike typer scenarier. Så fort utfordringene i forbindelse med COVID-19 ble tydelige var vi sette i verk disse planene. Jeg har også fordelen med at jeg i en tidligere karriere har jobbet med håndteringen av pandemier har møtt pandemiske utbrudd, og kunne dermed bruke denne erfaringen i vår planlegging.

I dag jobber de fleste i SKAGEN på hjemmekontor, og alle systemer og prosesser fungerer effektivt. Datainfrastrukturen vår er kritisk og vi har bygget opp back-up og fleksibilitet i disse systemene. Mitt fokus nå er tredelt. Først og fremst beskyttelsen av SKAGENs ansatte, for det andre er det å opprettholde investeringsvirksomheten, og for det tredje det å kommunisere tydelig og ofte til SKAGENs kunder så de kan ta de riktige avgjørelsene. Jeg ser for meg at dagens restriksjoner vil vare en stund til.

Hva er vårt råd til urolige kunder?

Det er helt normalt for kunder og investorer å være bekymret i tider med markedsuro. Men det er likevel ikke konstruktivt å la følelsene ta overhånd, eller la seg styre av alle de selvutnevnte ekspertene som blant annet fins i sosiale medier. Det er bare ett investeringsråd jeg kan gi dere som gjelder for alle sammen, og det er å bruke sunn fornuft, og hvis du er i tvil søk råd fra SKAGEN. Det er din investeringshorison og risikovilje som er avgjørende, og de er ulike for alle.

I tillegg har noen av dere spurt om SKAGENs finansielle sikkerhet og om den henger sammen med dine investeringer i våre fond. Det enkle svaret er nei. Våre fond er etter loven helt atskilt fra selskapet SKAGEN. Vi er et godt kapitalisert selskap, og vi stresstester dette på en årlig basis. Vi er også en del av et større konsern, nemlig Storebrand gruppen.

Hvordan håndterer SKAGENs porteføljeforvaltere situasjonen?

SKAGENs forvalterteam er spesielt godt egnet til å håndtere den typen uro og usikkerhet vi ser i markedene nå. Det var nettopp derfor vi håndplukket dem til å begynne med. Markedsuro innebærer både risiko og muligheter. Vi vet at verdifall er midlertidige, men vi vet også at enkelte selskaper og bransjer vil rammes på lengre sikt.  Her er det en fordele å være en aktive forvalter med brede mandater. SKAGENs porteføljeforvaltere kombinerer både defensive og offensive investeringer. De vil fortsette å tilpasse deres porteføljer basert på deres analyser av selskaps- og markedsforhold; noen selskaper vil bli mindre attraktive, mens andre vil bli mer interessante. Samtidig vil forvalterne identifisere de selskapene som vil blomstre når vi kommer tilbake til normalen igjen. William Shakespeare skrev sitt beste verk, King Lear, gjennom en periode med karantene, så jeg har naturligvis høye forventninger til SKAGENs porteføljeforvaltere de neste ukene og månedene.

La meg avslutte på et mer personlig plan. Mange av oss føler frykt og usikkerhet i tider som dette. Det er helt normalt. Vi bekymrer oss for våre nærmeste og for hva som vil hende på sikt. Min far er nesten 90 år og syk. Han er isolert og langt borte i Yorkshire. Han er alene og usikker. Min jobb er å snakke med ham hver eneste dag, informere om hva som skjer, og passe på at han har alt han trenger. Vi i SKAGEN har vi et ansvar overfor dere. Vi vil fortsette å oppdatere dere så ofte vi kan Og ikke nøl med å ta kontakt dersom vi kan hjelpe dere på noen måte.

Jeg ønsker å avslutte med å takke alle helsepersonell. De er helter og vi i SKAGEN er takknemlige for deres innsats.

Det var alt i denne omgang. Ta vare på hverandre.

Koronavirus

Markedene i november: Veksten holdt nesten hele måneden

Den kraftige veksten i de globale aksjemarkedene preget store deler av november, helt til en ny ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Koronavirus

- Et merkelig år

Hva har vi lært etter det spesielle året 2020? Pandemien har minnet oss på hvor sårbare vi egentlig ...

Små selskaper, stor avkastning?

I sommer skrev jeg om det rekordstore gapet mellom vekst- og verdiaksjer. Etter at nyheten om en ...

Slik kommer du over seksmåneders-veggen

I over seks måneder har vi levd med utfordringene fra den globale pandemien. Denne milepælen er ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up