Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Nyheter chevron_right
3 min lesing

Markedsoppdatering 24. mars: Drakamp om støtte

 • S&P 500-indeksen falt nær tre prosent etter nok en urolig børsdag.
 • Oslo Børs falt fem prosent mandag, men startet tirsdagen opp med tilsvarende stigning.
 • I går kunngjorde den amerikanske sentralbanken mer omfattende tiltak for å støtte økonomien. Det inkludert ubegrensede kvantitative lettelser og flere nye finansieringsfasiliteter. For første gang skal Fed også kjøpe selskapsobligasjoner i tillegg til statsobligasjoner og gjeldspapirer.
 • De kom ikke til enighet i Senatet om redningspakken på 2 billioner dollar. For andre dag på rad blokkerte demokratene pakken for å få mer målrettede begrensninger på hvordan selskapene kan bruke pengene. Det er tegn til at partene er nærmere en enighet.
 • Tross de massive tiltakene fra Fed var markedet skuffet over at politikerne ikke klarte å bli enige, og endte ned.
 • Fed og andre sentralbanker har satt i verk massive tiltak for å sikre kredittmarkedene, men markedene ønsker å se tiltak som stimulerer økonomiene.
 • Svingningene for den norske kronen fortsetter tross at Norges Banks har gjort det klart at de vil kjøpe kroner når de mener det er nødvendig. Intradag-bevegelsene i går var enorme. I dag tidlig steg den norske kronen 4,5 prosent mot euro og med 5,3 prosent mot dollar (kl 10.00)
 • I dag fikk vi de første indikasjonene på utsiktene for europeisk økonomi med foreløpig PMI for Frankrike, Tyskland og euroområdet. Alle indikatorer har falt bratt. Tjenestesektoren overrasket negativt, men industrisektoren klarte seg noe bedre enn forventet av markedet.
 • Tallene for tjenestesektoren er de laveste som noen gang er notert. Frankrike 29, Tyskland 34 og eurosonen 28,4. Husk at tall over 50 betyr vekst, så disse tallene peker mot en dyp resesjon i tjenestesektoren.

Oppsummering for fondene:

 • Alle fond har god likviditet, mye kontanter
 • Alle fond (unntatt SKAGEN Global) var litt aktive i markedet mandag.

PS: Som langsiktige investorer har vi opplevd både opp- og nedturer i markedene mange ganger. Markedene har alltid steget etterpå, så tålmodighet er avgjørende. Har du spørsmål til investeringene dine ta kontakt med rådgiveren din.

Snakk med oss

Vi er her for å hjelpe deg med de spørsmålene du måtte ha. Ta kontakt med oss på:

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up