Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

SKAGEN tilslutter seg Global Compact

Som medlem forplikter SKAGEN seg til å tilpasse virksomheten og strategien etter FNs globale rammeverk for bærekraftige selskaper. Rammeverket bygger på ti prinsipper om miljø, menneskerettigheter, arbeidsrettslige spørsmål og antikorrupsjon.

- Det er først og fremst gjennom investeringene våre at vi i SKAGEN kan gjøre en konkret forskjell for en bærekraftig utvikling. Vi ønsker også selv å ha en bærekraftig forretningsvirksomhet. Medarbeiderne våre setter pris på dette og speiler de prinsippene som styrer vår måte å tenke og handle på. At vi tilslutter oss FNs Global Compact er et uttrykk for vår vilje og engasjement for å arbeide for en mer bærekraftig og sunn verden. I disse krevende tidene kan jeg ikke tenke meg et viktigere arbeide enn dette, sier administrerende direktør i SKAGEN Tim Warrington.

Global bevegelse for næringslivet

Det var under World Economic Forum I 1999 at FNs daværende generalsekretær Kofi Annan tok initiativet til Global Compact for å få næringslivet til å engasjere seg i FNs spørsmål og ta globalt ansvar. Året etter ble forslaget lansert offisielt. I dag er UN Global Compact verdens største bærekraftinitiativ for næringslivet, med over 13.000 medlemsselskaper og organisasjoner fra over 170 land.

Ved å tilslutte oss forplikter SKAGEN seg til å aktivt jobbe med bærekraftspørsmål og rapportere arbeidet hvert år til FN. I medlemskapet ligger også et ansvar for å fremme FNs 17 mål for bærekraftig utvikling, de globale målene.

Les mer om UN Global Compact

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up