Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

SKAGEN ekskluderer alle russiske investeringer

Dette er i tråd med Storebrand Gruppens beslutning om å ekskluderer russiske selskaper og statsobligasjoner fra investeringsuniverset.   

Beslutningen kommer som et resultat av Russlands brudd på grunnleggende menneskerettigheter, innføringen av internasjonale sanksjoner og den norske regjeringens vedtak om at Norges Bank Investment Management (også kjent som Oljefondet) skal selge seg ut fra Russland. Disse investeringene blir ekskludert fra tirsdag 1. mars: 

  1. Russiske statsobligasjoner 
  2. Selskaper kontrollert av den russiske stat 
  3. Selskaper som direkte eller indirekte bidrar til invasjonen av Ukraina 
  4. Selskaper som omfattes av EU- og FN-sanksjoner på grunn av konflikten 
  5. Alle russiske selskaper som omfatter Oljefondets eksklusjon

SKAGENs eksponering mot Russland er begrenset til aksjeinvesteringer i to fond, SKAGEN Kon-Tiki og SKAGEN Vekst. Ved utgangen av februar var SKAGEN Kon-Tikis eksponering 1,2 prosent av NAV (netto andelsverdi), fordelt på fem selskaper. SKAGEN Vekst hadde 0,9 prosent av NAV eksponert i tre selskaper.  

SKAGEN har ingen eksponering mot russiske statsobligasjoner i sine fond.  
 
SKAGEN vil selge alle russiske aksjer så fort som mulig. Handelsrestriksjoner og andre markedsforstyrrelser som kan begrense eller stoppe salget kan medføre at noen posisjoner vil bli fryst, for å sikre andelseiernes interesser.  
- Først og fremst er dette en menneskelig tragedie og befolkningen i Ukraina har vår fulle sympati. Denne beslutningen har ikke vært lett, men vi mener det er viktig å ta et tydelig standpunkt mot Russland, samtidig som vi fortsetter å sikre de langsiktige interessene til våre kunder, sier administrerende direktør Timothy Warrington.  
 
- Vi er dypt bekymret over situasjonen i Ukraina, ikke minst de menneskelige lidelsene. Russland er skyldig i brudd mot folkeretten og suverene staters rett til selvstyre. Det er vår plikt som bærekraftig  kapitalforvalter å handle, sier Jan Erik Saugestad, styreformann i SKAGEN og administrerende direktør i Storebrand Asset Management.  
 

Aksjemarkedet

Hva gjør du når aksjemarkedene faller?

Hva er det som gjør at noen får superavkastning på sparingen sin, og andre får langt mindre? Hva ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Aksjemarkedet

Globale megatrender setter eiendom i sentrum

Eiendom blir en stadig viktigere del av den globale økonomien. 

Hvordan bør du spare nå?

- Det er i perioder som dette du kan legge grunnlaget for god langsiktig avkastning, sier Pål ...

Fem grunner til at du kan ta børsuro med ro

Det er særlig én ting som gjør at du som fondssparer kan ta børsuro og inflasjonsfrykt med ro. Spar ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up