Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Hvordan bør du spare nå?

I løpet av de over 26 årene SKAGEN har forvaltet fond har det vært mange små og store børsfall. Den siste virkelig store var finanskrisen i 2008-2009, som fikk ringvirkninger i lang tid etterpå. Felles for alle disse svingningene er at etter at markedene har falt, stiger de igjen.

- Det vanskelige er å vite på forhånd nøyaktig når det snur. Det har vi aldri forsøkt å gjette på. I stedet anbefaler vi alle som sparer i aksjefond å ha litt is i magen, og heller la investeringene bli i aksjefond gjennom urolighetene. Da slipper du å prøve å komme inn på nøyaktig riktig tidspunkt når markedene snur, sier direktør for formuesforvaltning i SKAGEN, Pål Bergskaug.

Et lite triks: Kjøp fondsandeler på salg

Har du spart noen år i fond allerede har du hørt "sitte i ro"-rådet mange ganger allerede. Nettopp denne lærdommen kan hjelpe deg gjennom urolige tider – det kommer til å snu en gang. Hvor lang tid det tar, eller hvor langt ned markedene skal, vet ingen sikkert før etterpå.

Hvis du ønsker å benytte urolighetene til noe positivt på sikt, er det mer du kan gjøre. Det er i dårlige tider at du legger grunnlaget for de gode tidene.

- Hvis du har en langsiktig sparehorisont og litt penger i bakhånd, kan det være en god idé å utnytte kursfall til å kjøpe litt mer aksjefond. Da får du flere andeler, og dermed bedre avkastningsmuligheter på sikt, enn når du kjøper når kursene er høye og alle er glade, sier Pål Bergskaug.

- Se langt frem

For en drøy måned siden var det de færreste som så for seg konsekvensene av koronasmitten utenfor Kina. I dag er det mange som ikke kan se for seg at korona vil gå over, og en gang bli en sak for historiebøkene. Den samme dynamikken gjentar seg, selv om alle er enige om at det akkurat denne gangen er annerledes enn forrige gang.

- Se langt fram, og forsøk å tenke at dette ikke kommer til å vare evig. Det kommer gode perioder med vekst og gode avkastningstall igjen. Hvis du klarer å huske på det i dag, har du mulighet til å legge grunnlaget for god avkastning senere. Og hvis du syns at dette er skummelt og har mest lyst til å kaste kortene, så snakk med oss. Vi kan hjelpe deg med å finne en spareportefølje som passer ditt behov, sier Pål Bergskaug. Undersøkelser har nemlig vist at investorer som snakker med en rådgiver oppnår bedre langsiktig avkastning enn de som ikke gjør det.

Følg oss direkte

Informasjonsmøtene er avlyst, i stedet arrangerer vi et smittefritt virtuelt informasjonsmøte.
Onsdag 18. mars klokken 18.00 kan du følge møtet direkte.

 

Send inn spørsmål og følg oss direkte arrow_right_alt
Spare i fond

3 grunner til at spareavtale er bedre enn Lotto

Flaks er fint, men vil du bli rik er det spareavtaler som gjelder. Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Spare i fond

- Soleklart billigst på aktive fond

SKAGEN Fondene kommer ut blant de klart billigste i en undersøkelse Dagens Næringsliv har gjort ...

Suksess etter tøff start

Helge Jostein Skrikrud gikk på en skikkelig smell under dot.com-krisen, og mistet halvparten av ...

En app for alt - fondssparing rett i lomma

- Dette har gått over all forventning, sier digital produktleder Martin Gjesdal. Antall nye brukere ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up