Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Investeringstips: Er det lurt å investere nå?

Er det lurt å investere nå? Det finnes ikke noe "riktig" tidspunkt å investere. Spørsmålet handler kanskje om at du ønsker å være smart, og gjøre noe lurt akkurat nå? Det er dessverre ikke så enkelt.

Det er lett å la seg lure av kortsiktige avkastningstall når du velger fond. Forsøk på å time markedet eller kjøpe fond basert på kortsiktige resultater kan føre til at du får betydelig lavere avkastning over tid. På lang sikt kan det faktisk være mer lønnsomt å velge fjorårets dårligste fond fremfor å velge de fondene som gikk best i fjor, selv om det ikke heller er det smarteste investeringsrådet du kan følge.

Stein-S-1400x1400-no-icon-orange.jpg

 

Hør podcast: Forvalter Stein Svalestad gir deg de beste tipsene til langsiktig avkastning.

Bygg en portefølje og hold deg til den

Så hva bør du gjøre? Sparing i aksjefond er langsiktig, og det gjelder å holde deg til planen du hadde da du startet sparingen. For å unngå å spare i "feil" fond anbefaler vi at du heller bygger er en robust portefølje med fond som vil prestere bra på ulike tidspunkt. En portefølje med fond som er eksponert mot ulike regioner og markeder kan redusere risikoen og øke forventet avkastning ved å spre investeringene dine. Spar du i tillegg jevnt gjennom en spareavtale øker sannsynligheten for å oppnå en jevn og god avkastning.  I tillegg er det viktig å holde deg til planen og unngå å ta impulsive beslutninger basert på følelser.

Din egen verste fiende

Menneskelig psykologi kan påvirke investeringsbeslutningene dine, så det kan være lurt å binde seg til en konkret investeringsplan. Dette hindrer deg i å la dårlig magefølelse eller andre irrasjonelle handlinger redusere avkastningen. For de som har et større beløp som skal investeres på kort sikt, kan det være hensiktsmessig å dele opp beløpet i eksempelvis fire, og investere trinnvis. Bestem deg på forhånd hvilke dager du vil sette inn pengene og hold deg til planen uansett. Da unngår du å gjøre irrasjonelle valg som kan koste deg avkastning senere.

Trenger du hjelp til å komme i gang?

Hos SKAGEN har vi dyktige rådgivere som står klar til å gi deg investeringsråd og veiledning for å hjelpe deg med å ta de riktige beslutningene. La oss hjelpe deg å sette opp en portefølje som er tilpasset din risikopreferanse og investeringshorisont.

Start spareavtale

Hvis du virkelig vil spare smart starter du en spareavtale. Det er veldig enkelt!

Her kommer du i gang arrow_right_alt
Spare i fond

Slik blir du en bedre investor

Hvorfor oppnår noen fantastisk avkastning, mens andre havner bakpå? Her er noen tips til hvordan du ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Spare i fond

Slik kan fondssparingen din bli en pengemaskin

Hvordan kan du få pengene dine til å jobbe for deg, og likevel vokse? Det kan nesten høres for godt ...

Dåpsgaven som kunne blitt til 200.000 kroner

Det er de små valgene som kan gjøre en stor forskjell langt frem i tid. Å sette dåpspengene i fond ...

Hva bør jeg gjøre når børsene faller?

Her er noen smarte tips til hva du bør gjøre når børsene svinger og andelene dine faller i verdi.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up