Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Nyheter chevron_right
2 min lesing

Markedsoppdatering 27. mars: Fortsatte oppover

27. mars 2020
  • Redningspakken skal godkjennes av Representantenes hus før den skal signeres av presidenten. Alt dette forventes å skje i dag.
  • Oslo Børs endte opp 1,4 prosent da markedene stengte i går, men er ned 2,5 prosent fra start i dag.
  • Torsdag falt amerikanske dollar mot de fleste valutaer. Den norske kronen fortsatte å stige i går, både mot dollar og euro.
  • Tross noe bedre aksjemarkeder i løpet av denne uken er utsiktene for den globale økonomien mørk.
  • I dag presenterte den norske regjeringen den foreløpig siste redningspakken. Denne rettes mot selskaper som trenger kontanter, ikke lån. Regjeringen vil bruke opp mot 20 milliarder kroner hver måned.
  • De nye arbeidsledighetstallene i USA kom i går og var de høyeste som noen gang er notert. Forrige uke søkte 3,3 millioner amerikanere om arbeidsledighetstrygd. Forrige rekord var på 700.000 I 1982.
  • Kursene i obligasjonsmarkedene skjøt i været i går. Kredittpåslaget falt kraftig både i vekstmarkedene og periferi-Europa. De europeiske kredittpåslagene falt mot de tyske etter at den europeiske sentralbanken ECB startet å kjøpe obligasjoner. De har ikke lenger noen restriksjoner på hvor stor andel av gjelden til et land i eurosonen de kan kjøpe.

Oppsummering for fondene

  • Forvalterne gjør mindre justeringer i porteføljene.
  • Følger opp nye investeringsmuligheter

PS: Som langsiktige investorer har vi opplevd både opp- og nedturer i markedene mange ganger. Markedene har alltid steget etterpå, så tålmodighet er avgjørende. Har du spørsmål til investeringene dine ta kontakt med rådgiveren din.

Snakk med oss

Vi er her for å hjelpe deg med de spørsmålene du måtte ha. Ta kontakt med oss på:

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up