Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Markedsoppdatering 20. mars: Noe roligere markeder

  1. Noe roligere markeder
  2. Igår og i dag har Norges Bank kunngjort flere tiltak for å bedre likviditeten i markedene og utsiktene for norsk økonomi.
  3. Norges Bank kuttet styringsrenten ytterligere til 0,25 prosent – det laveste nivået noen gang.
  4. For første gang siden 1997 grep Norges Bank inn i valutamarkedet og aktivt kjøpte norske kroner for å lette presset på kronen. På nettsiden deres sa de at det har vært en ekstraordinær situasjon i markedene for norske kroner og endringene i valutakursene har vært historisk store. Derfor vil sentralbanken kontinuerlig vurdere om det er behov for støttekjøp av NOK.
  5. I tillegg har Norges Bank tilbudt flere ekstraordinære F-lån til banker med opp til 12 måneders løpetid til gunstige betingelser.
  6. Den amerikanske sentralbanken Fed offentliggjorde at de vil opprette midlertidige likviditetsarrangementer i dollar (swap lines) med flere sentralbanker, deriblant Norges Bank.
  7. Bank of England kunngjorde også flere tiltak og økte sitt program for kvantitative lettelser og senket styringsrenten med 15 bps til 0,1 prosent.

Oppsummering for fondene

  • God kommunikasjon mellom fondene, og samarbeide om investeringsmuligheter. Forvalterne deler kunnskap og analyser på selskaps- og bransjenivå.
  • Det er viktig å ikke fokusere for mye på støy i markedet.
  • Forvalterne fortsetter å justere porteføljene etter som nye muligheter dukker opp.

PS: Som langsiktige investorer har vi opplevd både opp- og nedturer i markedene mange ganger. Markedene har alltid steget etterpå, så tålmodighet er avgjørende. Har du spørsmål til investeringene dine ta kontakt med rådgiveren din.

Snakk med oss

Vi er her for å hjelpe deg med de spørsmålene du måtte ha. Ta kontakt med oss på:

 

Hold deg oppdatert

Vi vil jevnlig publisere markedsoppdateringer, spareråd og relevant innhold. Abonner på SKAGENs nyheter så får du oppdateringene rett i innboksen.

Abonner på nyheter arrow_right_alt
Koronavirus

Markedene i november: Veksten holdt nesten hele måneden

Den kraftige veksten i de globale aksjemarkedene preget store deler av november, helt til en ny ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Koronavirus

- Et merkelig år

Hva har vi lært etter det spesielle året 2020? Pandemien har minnet oss på hvor sårbare vi egentlig ...

Små selskaper, stor avkastning?

I sommer skrev jeg om det rekordstore gapet mellom vekst- og verdiaksjer. Etter at nyheten om en ...

Slik kommer du over seksmåneders-veggen

I over seks måneder har vi levd med utfordringene fra den globale pandemien. Denne milepælen er ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up