Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Tre menn i dress - porteføljeforvalterne til SKAGEN Focus
Teamet bak årets beste globale aksjefond i Norge: (f.v.) forvalterne David Harris, Filip Weintraub og Jonas Edholm.

Det er ingen hemmelighet at 2016 var et ytterst uforutsigbart og vanskelig aksjeår for mange globale forvaltere. Det uavhengige analysebyrået Morningstar slår det nok en gang fast i en fersk analyse.

Avstanden mellom årets beste, SKAGEN Focus, og dårligste fond var på over 22 prosentpoeng, med SKAGEN Focus på topp med en avkastning på 11,6 prosent målt i norske kroner.

En av hovedkonklusjonene er særlig interessant for en aktiv og verdibasert forvalter som SKAGEN. I analysen slår Morningstar fast at verdiaksjer for første gang på mange år klarte seg bedre enn vekstaksjer. Verdiaksjene i kategorien «store globale selskaper» ga en gjennomsnittlig avkastning på 4,3 prosent i 2016, mot vekstaksjene som oppnådde et gjennomsnitt på -1,9 prosent.

Selskapsplukking er avgjørende

Til tross for at verdibaserte aksjer stakk av med seieren i 2016, var en verdibasert portefølje ingen garanti for suksess. Til det var 2016 et altfor uforutsigbart år, ifølge Morningstar. Derfor spilte selskapsplukking en avgjørende rolle for hvilke fond som hadde suksess.

Særlig forvaltere som klarte å velge de gode aksjene innen stabile forbruksvarer, energi, medisin og teknologi endte på toppen av listen i forhold til avkastning.

Årets globale aksjefond

Og nettopp selskapsplukking, kombinert med en sterk verdiforankring, spiller en sentral rolle i SKAGEN Focus. Det er et høykonsentrert globalt aksjefond, hvor strategien er å velge 35 selskaper med det største avkastningspotensialet.

Det betyr selskaper med høy kvalitet til en ekstraordinær attraktiv pris. Bak fondet står Filip Weintraub, fire ganger «Årest stjerneforvalter» hos Morningstar. I samarbeid med forvalterne Jonas Edholm og David Harris har han forvaltet SKAGEN Focus siden starten i mai 2015.

Les også:

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up