Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

1 min lesing

For tidlig å tro på spøkelser

Med bakgrunn i mediebildet og økonomikommentarer den siste tiden, kan det fremstå opplest og vedtatt at inflasjonsspøkelset er tilbake for fullt og at sentralbankene ikke kan stoppe det. Det er populært og ofte lett å være uenig med sentralbanker, men når den amerikanske sentralbanken (FED) tar den siste tids prisvekst med stoisk ro har de foreløpig sitt på det tørre.

Det er flere indikatorer som illustrerer hvorfor:

  • Faktisk prisvekst er innenfor normalen når vi justerer bort pandemien
  • De lange inflasjonsforventningene er innenfor Feds målsettinger
  • Stramheten i arbeidsmarkedet er mest sannsynlig forbigående
  • Fed forventer å holde pengepolitikken så ekspansiv som de gjør nå

Poenget er ikke at vi ikke kan få høyere inflasjon i årene fremover. Inflasjonsrisikoen har økt, men datamaterialet tilsier at store deler av prispresset vi ser nå er forbigående.

Dette er et kort utdrag av kommentaren. Du finner hele teksten på Dagens Næringsliv

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up