Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Når vi nærmer oss den stille uken

Vi har gitt fra oss friheter som vi har tatt for gitt, forhåpentlig midlertidig, uten å klage. Mange må takle jobbmessig og økonomisk usikkerhet på toppen av frykten for smitte. Likevel er det optimisme å spore. Asia ser ut til å ha fått spredningen under en viss kontroll og letter på de omfattende restriksjonene. Det har vært positivt for økonomien. Samtidig er det tegn til at de steile frontene mellom oljestormaktene Saudi-Arabia og Russland er på vikende front, og at de kan komme frem til en avtale.  
 
Aksjemarkedene er fortsatt urolige. Det har vært såkalte bull- og bearmarkeder i løpet av samme uke, et sikrere tegn på usikkerhet finnes ikke. Den største bekymringen nå er utviklingen i USA. En ting vi vet er at USA er en vital nasjon, og når de samler seg er det meste mulig.  
 
Som leder i en krisetid har jeg tre områder jeg fokuserer på: SKAGENs ansatte og familiene deres, vår investeringsvirksomhet og vår kommunikasjon og service til kundene. Vi er fullt ut operasjonelle og ser på hvordan vi kan hjelpe våre ansatte til å fungere best mulig på hjemmekontor. Investeringsteamet jobber med å beskytte porteføljene og samtidig posisjonere dem for oppturen vi vet vil komme. Dessuten vil vi fortsette å kommunisere slik at kundene får den informasjonen de trenger, når de trenger det.  
 
Vi planlegger etter tre konkrete scenarier: 1) en kort resesjon hvor pandemien kommer under kontroll i løpet av 2020. 2) en lengre resesjon hvor viruset kommer tilbake og 3) en vedvarende resesjon hvor epidemien kommer tilbake i bølger, med påfølgende restriksjoner. Sannheten er at ingen av disse scenariene vil slå til, men de gir oss noen antakelser og utfordringer vi kan tenke på. Det gir oss anledning til å være forberedt både når det gjelder investeringsvirksomheten og i driften. Det gjør oss også i stand til å sikre at rådene vi gir kundene våre er korrekte og reflekterer det mest sannsynlige utfallet, så langt vi er i stand til å bedømme.  
 
Mitt råd til kundene er fortsatt: Snakk med oss for å forsikre deg om at investeringsstrategien din fortsatt er riktig for deg. Deretter kan du gjerne følge utviklingen, men hold hodet kaldt. For langsiktige investorer er det betydelige muligheter i kriser og korreksjoner. Som en erfaren langsiktig investor er det vår oppgave å hjelpe deg med akkurat det.  
 
Jeg håper alle holder seg friske og følger myndighetens retningslinjer. Husk å spørre SKAGEN om hjelp hvis du trenger det. Jeg ønsker deg en fin påske og håper du finner litt ro i den stille uke.  
 

Koronavirus

Markedene i november: Veksten holdt nesten hele måneden

Den kraftige veksten i de globale aksjemarkedene preget store deler av november, helt til en ny ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Koronavirus

- Et merkelig år

Hva har vi lært etter det spesielle året 2020? Pandemien har minnet oss på hvor sårbare vi egentlig ...

Små selskaper, stor avkastning?

I sommer skrev jeg om det rekordstore gapet mellom vekst- og verdiaksjer. Etter at nyheten om en ...

Slik kommer du over seksmåneders-veggen

I over seks måneder har vi levd med utfordringene fra den globale pandemien. Denne milepælen er ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up