Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Markedsoppdatering 7. april: Optimisme i markedene

  • Oljeprisen falt mandag etter at investorene begynte å tvile på om Saudi-Arabia og Russland vil komme frem til en avtale om å kutte oljeproduksjonen. Men i dag tirsdag er optimismen noe tilbake og oljeprisen øker.
  • Globale aksjer steg i går etter at det er tegn til at koronautbruddet stabiliserer seg i noen av de hardest rammede landene.
  • S&P 500 og Dow Jones var opp henholdsvis 5,6 og 5,7 prosent i går.
  • Oslo Børs endte opp 2,3 prosent mansdag og starter tirsdagen opp over 2 prosent.
  • Den danske regjeringen varslet at de vil starte å lette i noen av koronarestriksjonene etter påske, så lenge antall smittede holder seg stabile. De starter å åpne barnehager og grunnskoler for elever opp til 11 år. Danske grenser vil fortsatt være stengt og det vil fortsatt være forbudt med ansamlinger større enn 10 personer.

Oppsummering for fondene

  • Med litt roligere markeder er det mindre aktivitet i fondene, og ingen store endringer å melde om.
  • Forvalterne fortsetter å posisjonere porteføljene for å håndtere risikoen for tap, men samtidig gjøre de klare for et oppsving.
  • Det har vært noe interesse for enkelte selskaper med sterke balanser, eksempelvis selskaper med mye kontanter eller lav gjeld.
Koronavirus

Markedene i november: Veksten holdt nesten hele måneden

Den kraftige veksten i de globale aksjemarkedene preget store deler av november, helt til en ny ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Koronavirus

- Et merkelig år

Hva har vi lært etter det spesielle året 2020? Pandemien har minnet oss på hvor sårbare vi egentlig ...

Små selskaper, stor avkastning?

I sommer skrev jeg om det rekordstore gapet mellom vekst- og verdiaksjer. Etter at nyheten om en ...

Slik kommer du over seksmåneders-veggen

I over seks måneder har vi levd med utfordringene fra den globale pandemien. Denne milepælen er ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up