Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
2 min lesing

Markedsoppdatering 7. april: Optimisme i markedene

  • Oljeprisen falt mandag etter at investorene begynte å tvile på om Saudi-Arabia og Russland vil komme frem til en avtale om å kutte oljeproduksjonen. Men i dag tirsdag er optimismen noe tilbake og oljeprisen øker.
  • Globale aksjer steg i går etter at det er tegn til at koronautbruddet stabiliserer seg i noen av de hardest rammede landene.
  • S&P 500 og Dow Jones var opp henholdsvis 5,6 og 5,7 prosent i går.
  • Oslo Børs endte opp 2,3 prosent mansdag og starter tirsdagen opp over 2 prosent.
  • Den danske regjeringen varslet at de vil starte å lette i noen av koronarestriksjonene etter påske, så lenge antall smittede holder seg stabile. De starter å åpne barnehager og grunnskoler for elever opp til 11 år. Danske grenser vil fortsatt være stengt og det vil fortsatt være forbudt med ansamlinger større enn 10 personer.

Oppsummering for fondene

  • Med litt roligere markeder er det mindre aktivitet i fondene, og ingen store endringer å melde om.
  • Forvalterne fortsetter å posisjonere porteføljene for å håndtere risikoen for tap, men samtidig gjøre de klare for et oppsving.
  • Det har vært noe interesse for enkelte selskaper med sterke balanser, eksempelvis selskaper med mye kontanter eller lav gjeld.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up