Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Markedsoppdatering 6. April: Europeiske markeder opp etter positive korona-nyheter

  • S&P 500 og Dow Jones stengte før helgen ned ca. -2 prosent. 
  • Oljeprisen fortsetter å falle. Markedet setter spørsmålstegn til Saudi-Arabia og Russlands evne til å komme til enighet om redusert oljetilførsel.
  • På fredag ettermiddag fikk vi USAs månedlige lønnstall. Tallene kom inn vesentlig dårligere enn forventet (Undersøkelse av Bloomberg)
  • Den amerikanske innkjøpssjefsindeksen (PMI) for tjenesteytende sektor og innkjøpssjefenes forventningsindeks (ISM) for tjenesteytende sektor ble også utgitt på fredag. PMI kom inn på 40, mens ISM endte på 52,5, langt foran forventningene og over 50. Sistnevnte er overraskende og skyldes den uvanlige situasjonen knyttet til en indeks for leverandørleveranser. I normale tider, når virksomheter har vanskelig for å skaffe forsyninger, gjenspeiler det sterk etterspørsel, noe som igjen presser indeksen over i positivt territorium. Delindekser for næringsaktivitet sank til 48 fra 57.8 i Februar, den laveste avlesningen siden Juli 2009. Sysselsetting i tjenesteytende sektor falt også fra 55.6 i Februar til 47 på fredag. Totalt sett indikerer tallene en kraftig nedgang i den økonomiske aktiviteten.

Oppsummering for fondene

  • Ingen store endringer
  • Porteføljeforvalterne forbereder seg til selskapenes Q1 rapportering som kommer etter påske. 

 

Koronavirus

Markedene i november: Veksten holdt nesten hele måneden

Den kraftige veksten i de globale aksjemarkedene preget store deler av november, helt til en ny ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Koronavirus

- Et merkelig år

Hva har vi lært etter det spesielle året 2020? Pandemien har minnet oss på hvor sårbare vi egentlig ...

Små selskaper, stor avkastning?

I sommer skrev jeg om det rekordstore gapet mellom vekst- og verdiaksjer. Etter at nyheten om en ...

Slik kommer du over seksmåneders-veggen

I over seks måneder har vi levd med utfordringene fra den globale pandemien. Denne milepælen er ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up