Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Nyheter chevron_right
2 min lesing

Markedsoppdatering 3. april: Arbeidsledighet og oljepris

 • Oslo Børs endte ned 0,91 prosent i går, mens S&P 500 og Dow Jones steg henholdsvis 2,28 og 2,24 prosent.
 • Etter president Donald Trumps twitteraktivitet steg oljeprisen 20 prosent i går. Trump skrev at han hadde vært i kontakt med kronprinsen i Saudi-Arabia som hadde snakket med Vladimir Putin. Han skrev videre at han ventet at oljeproduksjonen ville bli kuttet med 10 millioner fat eller mer hver dag. Samme dag innkalte Saudi-Arabia inn til hastemøte med Opec.
 • Den norske regjeringen kunngjorde i går at norske selskaper kan søke om "kontantstøtte" for å dekke 80-90 prosent av sine faste kostnader. Selskaper som har opplevd salgsnedgang på 20 prosent siste 12 måneder i mars og 30 prosent siste 12 måneder fra april kan søke. Selskaper som er tvunget til å stenge vil få 90 prosent av de faste kostnadene kompensert. Andre redningspakker er allerede på plass som skal hjelpe til med selskapene lønnskostnader.
 • Det er et generelt tak på 30 millioner kroner hvert selskap kan motta
 • Dersom ESA godkjenner det kan regjeringen øke dette taket for større selskaper og konsern.
 • Globalt har arbeidsledigheten eksplodert og millioner søker nå arbeidsledighetstrygd etter som mange selskaper stenges ned.
  • I USA søkte 6,6 millioner amerikanere om arbeidsledighetsstønad forrige uke, nesten 2,9 millioner flere enn ventet. På den andre siden endte antall flergangssøkere på 3 millioner og det er 1,9 millioner lavere enn ventet.
  • Rundt 4 millioner franske arbeidere søkte om arbeidsledighetstrygd de siste to ukene. Rundt 20 prosent av franskmenn som jobber i tjenestesektoren er permittert.
  • 800.000 har mistet jobben i Spania og 1 million briter har søkt om arbeidsledighetstrygd.
  • I Norge er det det høyeste antall arbeidsledige siden andre verdenskrig, med en arbeidsledighet på 10,7 prosent.
    

Oppsummering for fondene

 • Ingen store endringer

PS: Som langsiktige investorer har vi opplevd både opp- og nedturer i markedene mange ganger. Markedene har alltid steget etterpå, så tålmodighet er avgjørende. Har du spørsmål til investeringene dine ta kontakt med rådgiveren din.

Snakk med oss

Vi er her for å hjelpe deg med de spørsmålene du måtte ha. Ta kontakt med oss på:

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up