Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Markedsoppdatering 19. mars: ECB med stort obligasjonsprogram

  • Rentene steg overalt, også de såkalte trygge havnene. 10-årig amerikansk rente steg med 11 bps og den tyske med 20 bps. Tysk 10-årsrente er nå omtrent på samme nivå som ved begynnelsen av året, noe som er sært uvanlig i slike urolige perioder.
  • Det er tegn til at investorene trenger kontanter og selger de mest likvide postene i porteføljene for å møte innløsninger eller kundekrav. Det kan også være et tegn på at investorene begynner å regne inn den høyere statsgjelden som vil bli resultatet av de enorme finanspolitiske pakkene som ruller ut globalt.
  • Vi så ekstreme bevegelser i valutamarkedet, med en total kollaps for den norske kronen. NOK er nå rekordsvak. 1 USD koster nå 11,87 NOK.
  • Den europeiske sentralbanken holdt sitt andre krisemøte og lanserte et 750 milliarder euro obligasjonsprogram for å gjenopprette tillit og stabilitet i markedet. De vil kjøpe stats- og selskapsgjeld (også ikke-finansiell). Dette kommer i tillegg til eksisterende kvantitative lettelser, og ECB vil nå kjøpe over 1 trillion euro de neste ni månedene. Det europeiske obligasjonsmarkedet reagerte positivt på dette.

Oppsummering for fondene

  • Forvalterne jobber med porteføljene for å posisjonere seg for en rekyl og beskytte dem mot videre fall.
  • En rekke gode aksjer er i søkelyset, selskaper med sterk balanse er i ferd med å bli billige i dette markedet.

PS: Som langsiktige investorer har vi opplevd både opp- og nedturer i markedene mange ganger. Markedene har alltid steget etterpå, så tålmodighet er avgjørende. Har du spørsmål til investeringene dine ta kontakt med rådgiveren din.

Snakk med oss

Vi er her for å hjelpe deg med de spørsmålene du måtte ha. Ta kontakt med oss på:

 

Koronavirus

Markedene i november: Veksten holdt nesten hele måneden

Den kraftige veksten i de globale aksjemarkedene preget store deler av november, helt til en ny ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Koronavirus

- Et merkelig år

Hva har vi lært etter det spesielle året 2020? Pandemien har minnet oss på hvor sårbare vi egentlig ...

Små selskaper, stor avkastning?

I sommer skrev jeg om det rekordstore gapet mellom vekst- og verdiaksjer. Etter at nyheten om en ...

Slik kommer du over seksmåneders-veggen

I over seks måneder har vi levd med utfordringene fra den globale pandemien. Denne milepælen er ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up