Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

4 min lesing

Hvordan gikk det for fondene i oktober?

Lysere makroøkonomiske signaler og håp om en liten enighet mellom Kina og USA førte til en oppgang i aksjemarkedene i oktober. Vekstmarkedene gjorde det i gjennomsnitt bedre enn de utviklede markedene.

Gode utsikter for SKAGEN Kon-Tiki

Det globale vekstmarkedsfondet SKAGEN Kon-Tiki er opp drøye 13 prosent hittil i år men havnet bak sin referanseindeks i oktober. Fondet solgte seg ut av Turkish Air i dagene etter den tyrkiske offensiven i Syria. China Unicom falt noe tilbake i perioden tross gode resultater og et samarbeide om 5G med China Telecom. Med tegn til forbedret konkurransemiljø tror forvalterne på en sterk oppgang fremover.

Utsiktene for shippingselskapet Euronav ser også lyse ut. En kombinasjon av regulatoriske, sesong- og geopolitiske hendelser har skapt et av de beste utgangspunktene for shipping siden 2008. Den trofaste teknologigiganten Samsung Electronics rapporterte solide resultater. Gode utsikter for minnekort betyr at et syklisk comeback kan ligge i kortene.

Stabilt i SKAGEN Global

SKAGEN Global ligger foran sin referanseindeks på både et og tre års sikt, og også hittil i år. Fondet er opp over 30 prosent i 2019 men falt noe tilbake i oktober.

Fondets beste bidragsytere var den amerikanske storbanken JP Morgan, IT-, heis- og rulletrappleverandøren Schindler og techgiganten Microsoft. Det amerikanske legemiddelselskapet Baxter, forsikringsselskapet Hiscox og McDonald’s havnet nederst på listen.

Gunstig verdivending for SKAGEN Focus

Med sterke resultater fra fondets ti største investeringer har SKAGEN Focus steget 19 prosent i år og generert stabil absoluttavkastning i oktober. Dessuten fortsetter signalene om en rotasjon mot verdiaksjer. Det kan være riktig gode nyheter for et grunnleggende verdibasert fond som SKAGEN Focus.

Dessuten fortsetter signalene om en rotasjon mot verdiaksjer. Det kan være riktig gode nyheter for et grunnleggende verdibasert fond som SKAGEN Focus.

Telekomselskapet Avaya har gitt sterke bidrag til fondet og forvalterne har nå begynt å selge seg ned. Fondet kjøpte mer av tyske Continental som medelte en spin-off, i tillegg til den italienske banken Unicredit. Forvalterne tror på en omvurdering av italienske banker, og Unicredit vil trolig sette opp et tysk holdingselskap bestående av virksomheter utenfor Italia. Dette kan skape verdier for aksjonærene.

Et nytt porteføljeselskap er Hewlett Packard Enterprise, et sjeldent verdifunn med over 10 prosent fri kontantstrøm. Det kanadiske gullgruveselskapet Roxgold falt noe tilbake etter en periode med sterk avkastning. Etter en kraftig økning i år ble posten i JapEx solgt. 

Superstjernen SKAGEN m2 fortsetter å skinne

SKAGEN m2 fortsetter å levere riktig bra avkastning, både absolutt og relativt. Fondet som har blitt kåret til et av verdens beste eiendomsfond i 2019 over tre år har hittil steget med over 25 prosent. Det slår også gjennomsnittet med god margin på fem, tre og ett års sikt.

Den tyske kontoroperatøren Aroundtown gikk sammen med TLG Immobilien. To nye selskaper kom inn i porteføljen: Health Care Trust of America og Brookdale Senior Living. Begge disse har eiendommer innen helsesegmentet – i tråd med vårt fokus på globale megatrender, i dette tilfellet den aldrende befolkningen i USA. 

Et nykommer er det tyske boligselskapet LEG Immobilien. Vi har trimmet ned posten i Deutsche Wohnen på grunn av usikkerhet om leiemarkedet i Berlin.

Energi ga et dytt til SKAGEN Insight og SKAGEN Vekst

Det globale skyggeaktivistfondet SKAGEN Insight er opp 18 prosent i år og i oktober var avkastningen på linje meg referansindeksen. Fondet har en kraftig undervurdert portefølje hvor forvalterne ser store muligheter for at aktivister skal fortsette å utløse verdier gjennom å forbedre selskapene.

Elgrossisten Rexel var fondets beste bidragsyter i måneden, mens det danske verkstedselskapet Nilfisk havnet nederst på listen.

Oktober var også en sterk måned for det nordisk-globale aksjefondet SKAGEN Vekst som fikk et godt dytt opp av energi- og teknologiselskapene i portefølen – blant annet det russiske olje- og gasselskapet Gazprom. Fondet havnet noe bak sin referanseindeks først og fremst på grunn av eksponeringen mot finans og fornybar energi.

Les mer i fondenes månedsrapporter

Spar i et av verdens beste eiendomsfond
SKAGEN m2 er et fond som utmerker seg gjennom sine sterke resultater over tid.
Les mer arrow_right_alt
Aksjemarkedet

Hva gjør du når aksjemarkedene faller?

Hva er det som gjør at noen får superavkastning på sparingen sin, og andre får langt mindre? Hva ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Aksjemarkedet

Globale megatrender setter eiendom i sentrum

Eiendom blir en stadig viktigere del av den globale økonomien. 

Hvordan bør du spare nå?

- Det er i perioder som dette du kan legge grunnlaget for god langsiktig avkastning, sier Pål ...

Fem grunner til at du kan ta børsuro med ro

Det er særlig én ting som gjør at du som fondssparer kan ta børsuro og inflasjonsfrykt med ro. Spar ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up