Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

SKAGEN Pensjon 100

SKAGEN Pensjon 100 passer for deg som tåler svingninger og ønsker gode avkastningsmuligheter.

Kapitalen plasseres i en kombinasjon av SKAGENs velkjente fond og enkelte nøye utvalgte eksterne fond.

Kapitalen plasseres utelukkende i aksjefond frem til 10 år før planlagt pensjonsutbetaling. Når det gjenstår 10 år til pensjonsutbetaling starter vi automatisk nedtrapping fra aksjefond til rentefond. Les mer om nedtrapping.


SKAGEN Pensjon 100 forventes å gi den høyeste pensjonsutbetalingen, men vil også ha høyest forventede svingninger i pensjonsbeholdningen underveis i spareperioden, i forhold til SKAGEN Pensjon 80 og SKAGEN Pensjon 60.

Med SKAGEN Pensjon 100 sørger vi for at du holder den rette balansen, og sikrer gevinsten din før du skal begynne utbetalingen som pensjonist.


  • Forventes å gi best avkastning i forhold til de andre profilene.
  • Forventes å ha høyest svingninger i pensjonskapitalen av pensjonsprofilene.
  • Passer for de som tåler svingninger i verdien på pensjonskapitalen for å oppnå best mulig avkastning på lang sikt.
  • Automatisk nedtrapping sørger for at du sikrer gevinsten og trapper jevnt ned fra aksje- til rentefond 10 år før pensjonsalder.
Diagram SKAGEN Pensjon 100

Det er ingen gebyrer ved kjøp og salg av fondsandeler i SKAGENs fond. Du betaler kun for forvaltningen av pengene.


Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up