Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

SKAGEN-Kon-Tiki: Er verdi på vei tilbake?

Vekstmarkedene tok en liten pustepause i august, mens de globale markedene fortsatte å vise styrke.

SKAGENs globale vekstmarkedsfond SKAGEN Kon-Tiki steg 0,3 prosent i måneden, hele 1,6 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen. Hittil i år ligger fondet bak indeks, men vi ser oppmuntrende tegn til at vår aktive, verdibaserte investeringsfilosofi kan få drahjelp etter en lang periode hvor dyre vekstaksjer har gått kraftig.

Gode resultater fra Sør-Korea

Blant SKAGEN Kon-Tikis bidragsytere var det tre sørkoreanske selskaper som skinte i løpet av måneden: LG Chem, som er i ferd med å endre seg fra kjemiselskap til å befeste posisjonen som en ledende batteriprodusent, og leverte bedre resultater enn forventet. LG Electronics hentet seg inn igjen, etter å ha presentert sterke resultater og bedre utsikter. Hyundai Motors drives også av sterke inntekter og økt oppmerksomhet på styrken og potensialet innen fremtidig mobilitet.

Fondets råvarerelaterte navn, inkludert UPL og Ivanhoe Mines, bidro ytterligere til den gode avkastningen.

Laks på land fortsatt interessant

På den negative siden ble den bærekraftige lakseoppretteren Atlantic Sapphire påvirket av Covid-relatert byggestopp på anlegget. Det påvirket både innhøstingen på kort sikt og kapitalutgiftene. Investeringen er fortsatt svært interessant, siden selskapet er nær ved å revolusjonere lakseoppdretten ved å plassere den på land.

Også Samsung Electronics og Micron Technology dro avkastningen ned i takt med at de kortsiktige utsiktene for prisene på minnebrikker forverret seg.

Attraktivt verdsatt

Ser vi fremover har de nåværende markedsforholdene mange likhetstrekk med andre perioder med jakt på avkastning. Store aksjekursøkninger uten tilsvarende forbedring av de grunnleggende faktorene hemmer fremtidig avkastning. På samme måte vil en aksjekurs som ikke følger fundamentalene, alt annet likt, gi en bedre fremtidig avkastning. Etter vår oppfatning heller SKAGEN Kon-Tiki betydelig mot sistnevnte.

SKAGEN Kon-Tikis portefølje består nå av 44 selskaper som handles til attraktive 11,5x2020 P/E og 0,9x nåværende P/B, sammenlignet med vekstmarkedenes nær 18x og 1,3x.

 

Aktiv forvaltning

SKAGEN Focus: Kontrære investorer på god vei

Vårt globale fond for små og mellomstore selskaper har vunnet flere internasjonale priser for den ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Aktiv forvaltning

Sterk start på året for SKAGEN Global

SKAGEN Global starter 2024 på samme måte som fjoråret sluttet: med sterk utvikling i porteføljeselsk ...

Det imponerende gapet

Vi er vitne til en nesten unik hendelse i de globale aksjemarkedene akkurat nå. For den kontrære ...

SKAGEN Kon-Tiki: Investerer mot strømmen for bedre avkastningsmuligheter

Året 2023 har vært nok et utfordrende år for vekstmarkedene sammenlignet med de mer utviklede ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up