Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

SKAGEN-Kon-Tiki: Er verdi på vei tilbake?

Vekstmarkedene tok en liten pustepause i august, mens de globale markedene fortsatte å vise styrke.

SKAGENs globale vekstmarkedsfond SKAGEN Kon-Tiki steg 0,3 prosent i måneden, hele 1,6 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen. Hittil i år ligger fondet bak indeks, men vi ser oppmuntrende tegn til at vår aktive, verdibaserte investeringsfilosofi kan få drahjelp etter en lang periode hvor dyre vekstaksjer har gått kraftig.

Gode resultater fra Sør-Korea

Blant SKAGEN Kon-Tikis bidragsytere var det tre sørkoreanske selskaper som skinte i løpet av måneden: LG Chem, som er i ferd med å endre seg fra kjemiselskap til å befeste posisjonen som en ledende batteriprodusent, og leverte bedre resultater enn forventet. LG Electronics hentet seg inn igjen, etter å ha presentert sterke resultater og bedre utsikter. Hyundai Motors drives også av sterke inntekter og økt oppmerksomhet på styrken og potensialet innen fremtidig mobilitet.

Fondets råvarerelaterte navn, inkludert UPL og Ivanhoe Mines, bidro ytterligere til den gode avkastningen.

Laks på land fortsatt interessant

På den negative siden ble den bærekraftige lakseoppretteren Atlantic Sapphire påvirket av Covid-relatert byggestopp på anlegget. Det påvirket både innhøstingen på kort sikt og kapitalutgiftene. Investeringen er fortsatt svært interessant, siden selskapet er nær ved å revolusjonere lakseoppdretten ved å plassere den på land.

Også Samsung Electronics og Micron Technology dro avkastningen ned i takt med at de kortsiktige utsiktene for prisene på minnebrikker forverret seg.

Attraktivt verdsatt

Ser vi fremover har de nåværende markedsforholdene mange likhetstrekk med andre perioder med jakt på avkastning. Store aksjekursøkninger uten tilsvarende forbedring av de grunnleggende faktorene hemmer fremtidig avkastning. På samme måte vil en aksjekurs som ikke følger fundamentalene, alt annet likt, gi en bedre fremtidig avkastning. Etter vår oppfatning heller SKAGEN Kon-Tiki betydelig mot sistnevnte.

SKAGEN Kon-Tikis portefølje består nå av 44 selskaper som handles til attraktive 11,5x2020 P/E og 0,9x nåværende P/B, sammenlignet med vekstmarkedenes nær 18x og 1,3x.

 

Aktiv forvaltning

Investeringer: 7 grunner til å velge aktiv forvaltning

Akkurat nå er det bare syv selskaper som dominerer den globale indeksen. Det er en stor fordel for ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Aktiv forvaltning

Verdien av å tenke selv

Folk kan ha mange ulike syn på samme fakta. Dette ser vi tydelig nå når det går bra i markedet. Vi ...

Noen aktive forvaltere er mer aktive enn andre – heldigvis!

Diskusjonen om aktiv versus passiv forvaltning er gammel. Men de mest vellykkede blant de aktive ...

Vekstmarkedene byr på rask verdiskaping

Vekstmarkedene er spennende områder for investorer som tør å ta risiko og har mot til å utnytte det ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Oversikt over kostnader finnes på www.skagenfondene.no/kostnader.

keyboard_arrow_up