Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Nok et oppkjøpsløft for SKAGEN Focus

SKAGEN Focus har fått et løft i oktober med nyheten om at Vitesco Technologies, som utgjør 1,6 prosent av fondet, har mottatt et bud fra tyske Schaeffler AG. Kontantbudet på €91 per aksje representerer en 20 prosent påslag for aksjonærene. Vitesco har blant annet spesialisert seg på deler til elektriske biler. Denne uken sa Vitesco-styret at det vurderer budet, som verdsetter selskapet til €3,6 milliarder og vil se det fusjonert med den bayerske bildelsprodusenten.

Selskaper eid av milliardær-familien Schaeffler kontrollerer allerede 49,9 prosent av Vitesco, noe som gjør det usannsynlig at noen konkurrerende budgivere vil dukke opp. Avtalen forventes å landes innen januar 2024, og Vitesco-aksjer omsettes for øyeblikket til budprisen.

Suksess med utfisjonering

SKAGEN Focus har vært aksjeeier i Vitesco siden det ble skilt ut fra Continental AG i 2021. Det er fondets beste bidragsyter i 2023 så langt – Vitesco-aksjene har steget med 60 prosent dette året etter Schaefflers budmelding – ettersom markedet har begynt å forstå selskapets enorme ordrebok. Komponenter for forbrenningsmotorer utgjør for øyeblikket hoveddelen av Vitescos virksomhet, men det har fått nye ordrer hovedsakelig for sin elbildivisjon ettersom bilprodusenter i økende grad bytter til EV-produksjon.

Utfisjoneringer har vært et lukrativt område for SKAGEN Focus de siste årene, med uønskede forretningsenheter eller eiendeler ofte tilgjengelige til spotpris. I tillegg til Vitesco har andelseiere i fondet dratt nytte av våre eierandeler i Accelleron, en sveitsisk turbocharger-produsent skilt ut fra ABB, og den italienske lastebilprodusenten Iveco solgt av CNHI Industrial, med begge selskapene som gir betydelig aksjonærverdi.

Gevinster fra oppkjøp

Budet på Vitesco er det siste i en lang rekke av suksessfusjoner. Porteføljeforvalternes private equity-baserte tilnærming til verdsettelse har ført til investeringer i attraktive små- og mellomstore selskaper. Tre porteføljeposter (Stagecoach, First Horizon og Albertsons) ble overtatt i fjor med sjenerøse premier, etter seks porteføljeoppkjøp i 2021, og genererte enorme gevinster for Focus' andelseiere i prosessen.

Du kan finne ut mer om fondets nylige aktivitet samt teamets tanker om utsiktene for aksjemarkedet generelt ved å se vår siste webinar.

Aktiv forvaltning

SKAGEN Focus: Kontrære investorer på god vei

Vårt globale fond for små og mellomstore selskaper har vunnet flere internasjonale priser for den ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Aktiv forvaltning

Sterk start på året for SKAGEN Global

SKAGEN Global starter 2024 på samme måte som fjoråret sluttet: med sterk utvikling i porteføljeselsk ...

Det imponerende gapet

Vi er vitne til en nesten unik hendelse i de globale aksjemarkedene akkurat nå. For den kontrære ...

SKAGEN Kon-Tiki: Investerer mot strømmen for bedre avkastningsmuligheter

Året 2023 har vært nok et utfordrende år for vekstmarkedene sammenlignet med de mer utviklede ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up