Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

1 min lesing

Aktiv andel

Aktiv andel måler i hvor stor grad en portefølje avviker fra en indeks. En portefølje som scorer mellom 80 og 100 prosent omtales som svært aktive, og de som havner under 20 prosent er helt passive. Fond som har en aktiv andel mellom 20 og 60 prosent kalles "skapindeksfond", og investorer bør styre unna disse. Fondene har ikke høy nok aktiv andel til å gi tilstrekkelig meravkastning, men de koster like mye som aktive fond.

Tross økende reguleringer for å håndtere dette problemet, viser en undersøkelse* at skapindeksfond utgjør 20 prosent av europeiske fond, mens Petajisto fant at rundt en tredel av amerikanske fondsmidler er plassert i denne typen fond. Dessuten vokser skapindeksfonden mer i utbredelse enn rene indeksfond. Aktive og passive forvaltere er enige om at det er bedre å flytte pengene fra dyre skapindeksfond til et billigere indeksfond er smart.

* Active Share in European Equity Funds, Morningstar, 2016

Aktiv forvaltning

Hva er verdiinvestering?

Egentlig er konseptet bak verdiinvestering ganske enkelt: Med grundige analyser forsøker ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Aktiv forvaltning

Hvordan jobber SKAGEN med bærekraft?

Lurer du på hvordan  en fondsforvalter kan bidra til bærekraftig utvikling? Her forteller ...

Aktivt eierskap for en bærekraftig utvikling

SKAGEN er en aktiv eier som engasjerer oss jevnlig i de selskapene vi investerer i. Ved å påvirke ...

Hva er aktiv forvaltning?

Aktiv forvaltning betyr ikke at forvalteren kjøper og selger selskaper ofte. En aktiv forvalter ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up