Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-Un og Sør-Koreas president Moon Jae-In ga positive ringvirkninger, særlig for SKAGENs porteføljeselskaper på Koreahalvøya. Foto: Bloomberg

De globale aksjemarkedene hentet inn det meste av det tapte i april. Handelskrigen mellom USA og Kina har foreløpig ikke materialisert seg, og atomfrykten på Koreahalvøya ble vesentlig dempet etter toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-Un og Sør-Koreas president Moon Jae-In.

Elektronikk opp

For det globale aksjefondet SKAGEN Global var det tre selskaper som preget oppturen. De tre beste bidragsyterne var Microsoft, Capgemini og Samsung Electronics. Microsoft fortsetter å vokse i sky-segmentet, Capgemini dro nytte av sterk etterspørsel drevet av digitaliseringstrenden og Samsung leverte gode resultater i første kvartal.

Carlsberg var en av de dårligste bidragsyterne i måneden. Bryggerigiganten, som har 20 prosent av salget sitt i det russiske markedet, fikk merke de nye USA-sanksjonene mot Russland.

Betalingskortselskapet Mastercard var et nytt selskap i porteføljen. Forvalterne regner med at selskapet vil dra nytte av det globale skiftet fra kontanter til elektronisk betaling.

Motor bak oppgang

For vekstmarkedsfondet SKAGEN Kon-Tiki var det særlig Hyundai Motor og indiske Mahindra som sørget for meravkastning i april. I Hyundai er investorene optimistiske etter at aktivistinvestoren Elliot kjøpte seg inn i selskapet og forlangte bedre kapitalallokering og selskapsstyring.

De russiske selskapene i porteføljen, som X5 Retail Group og Aeroflot, ble rammet av Russland-sanksjonene og fall i rubelkursen.

Stor i sement

Det konsentrerte globalfondet SKAGEN Focus opplevde medvind i forbindelse med møtet mellom lederne i Nord- og Sør-Korea. De to sementprodusentene Hanil Cement og Asia Cement var blant de beste bidragsyterne i måneden på grunn av fornyet optimisme etter toppmøtet. Det er håp om større infrastrukturprosjekter mellom de to landene, og dermed nye forretningsmuligheter.
Økt oljepris bidro også til solid absolutt- og relativ avkastning i fondet.

For det nordisk/globale fondet SKAGEN Vekst var det Samsung Electronics som bidro mest til god absoluttavkastning i april. Også råvare- og energisektoren hadde en god måned.

For vårt nye skyggeaktivistfond SKAGEN Insight var april en god måned, både absolutt og relativt. Svenske Ericsson var den beste bidragsyteren, og flere investorer er nå mer positive til selskapet. De tolker de siste kvartalstallene som et vendepunkt for selskapet. I april steg kursen 27 prosent, og SKAGEN Insight har tatt noe gevinst for å overføre til andre posisjoner i porteføljen.

Det var god stemning i eiendomsmarkedene, hvor globale investorer var mer opptatt av de positive grunnleggende forholdene enn frykt for økte renter. For eiendomsaksjefondet SKAGEN m2 var det de svenske postene som bidro mest i april. Sterk utvikling i svensk økonomi og en tydelig e-handelstrend var gunstige for Catena og D. Carnegie.

Les også

Fondenes månedsrapporter



Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up