Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Ian Goldin har fingeren på pulsen

8. januar 2022

For å holde oss i den globale terminologien er Ian Goldin en av dem som virkelig kan "walk the talk" når det gjelder å følge opp sine akademiske meritter med praktisk erfaring.

Ian Goldin er professor i globalisering og økonomisk endring, "Future of Work" og "Future of Development". Han er født og oppvokst i Pretoria, Sør-Afrika. Ian Goldin var rask til å forlate landet til fordel for London og Oxford da han hadde avsluttet eksamen ved universitetet i Cape Town. Og det var i London han for første gang stiftet bekjentskap med utvikling og globalisering. Senere vendte han tilbake til Sør-Afrika hvor han gjennom sitt arbeide som Nelson Mandelas økonomiske rådgiver kom nært på den tidligere presidenten.

- Mandelas innstilling til beslutninger burde være et eksempel for ledere overalt. Han lyttet alltid intenst og stilte spørsmål, slik at han kunne forstå hele omfanget av problemet han sto overfor, og mulige løsninger, forklarer Ian Goldin for Project Syndicate.

Og siden da har det blitt grundige vurderinger som lyser igjennom hans daglige arbeide, når han analyserer verdenshendelser som den pågående pandemien. Han sa til Project Syndicate:

- Første skritt er selve vaksisne. Det er avgjørende at alle, fra rike til fattige, i utviklede- og utviklingsland, får tilgang til vaksinen samtidig.

Verdien av å ha fingeren på pulsen

I 2006 grunnla Ian Goldin The Oxford Martin School, som han ledet frem til 2016. I løpet av sine ti år på The Oxford Martin School etablerte Goldin 45 forskergrupper som kombinerte over 500 akademikere fra Oxford med over 100 ulike utdanninger. Til sammen ble det verdens ledende sentrum for tverrvitenskapelig forskning om globale utfordringer. Han er fortsatt tilknyttet institusjonen som professor og sjef for institusjonen for teknisk og økonomisk forandring.

Han tror det kommer flere kriser på 2020-tallet, og evnen til å navigere i dem er verdifull.

- Økende integrasjon og kompleksitet har resultert i systematiske risikoer som vi må håndtere om vi skal beholde tidligere fremskritt, forklarer Goldin i Financial Times.

Hvordan skal vi klare det? Ved å holde fingeren på pulsen av tidsånden og samarbeide rundt nye løsninger på lokalt nivå. For, som Goldin sier, for alt i verden må vi unngå at samfunnet blir mer lukket rundt oss og at de fattige ikke kan nyte godt av globaliseringens muligheter.

Man skulle tro at Ian Goldin har nok på skrivebordet sitt i Oxford, men han har også publisert over 23 bøker (den siste har tittel  "Rescue: From Global Crisis to a Better World"), i tillegg er han rådgiver for over 50 regjeringer og 100 ledende globale selskaper, samt adlet av den franske regjeringen. Han er særlig interessert i forandring og fremtid, og på Nyttårskonferansen 11. januar vil han diskutere veien fra en global krise til en bedre verden.

 

Nyttårskonferansen

Eliot Higgins: Open source-etterforskning kan bekjempe Putins propaganda

Elliot Higgins grunnleggeren av Bellingcat, en etterforskningsgruppe som bruker åpne kilder på ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Nyttårskonferansen

Aswath Damodaran: Usikkerhet er en fordel for aktive forvaltere

- Som investor behøver du ikke nødvendigvis å være bekymret for usikkerheten hvis du satser på ...

Russlandekspert Fiona Hill: Sannheten ligger bak det politiske spillet

Skal du forstå Putin og krigen i Ukraina må du kikke bak fasaden, sa Fiona Hill, tidligere ...

Mohamed El-Erian: En fragmentert verden trenger aktiv forvaltning

Aktiv forvaltning er svaret på mange av de problemene investorer kommer til å oppleve i fremtiden, ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up