Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

4 min lesing

USA preget måneden

Innspurten om hvem som blir USAs 45. president la en demper på fondenes avkastning i måneden, og de fleste aksjefondene havnet litt bak sine referanseindekser. SKAGEN Kon-Tiki hadde en god måned og slo indeksen i oktober.

Hittil i år ligger aksjefondene SKAGEN Focus, SKAGEN m2 og SKAGEN Vekst et godt stykke foran sine indekser, mens SKAGEN Kon-Tiki og SKAGEN Global ligger litt bak.På samme måte som etter sommerens folkeavstemning i Storbritannia står porteføljeforvalterne klare til å dra nytte av den kortsiktige volatiliteten som kan oppstå i kjølvannet av det amerikanske valget.

Sterk utvikling i vekstmarkedene

Vekstmarkedsfondet SKAGEN Kon-Tiki hadde en god måned, blant annet med drahjelp fra en vesentlig bedre utikling i vekstmarkedene sammenlignet med de utviklede markedene i oktober. SKAGEN Kon-Tiki steg med 3,6 prosent og slo sin referanseindeks med 0,3 prosentpoeng.

Etter en kraftig nedgang i fjor har aksjemarkedene i «årets heteste marked» Brasil steget med 47 prosent i lokal valuta. Totalt har SKAGEN Kon-Tiki nærmere seks prosent av porteføljen investert i Brasilnoterte selskaper. Logistikkselskapet Rumo er ett av dem, som har en dominerende posisjon innen transport av jordbruksprodukter fra Brasils innland til havnebyene. 

Hittil i år har det brasilianske konglomeratet Cosan vært en av de beste bidragsyterne i SKAGEN Kon-Tiki og selskapet topper også listen i oktober. Cosan har solgt ut sin eiendomsdivisjon til en god pris og fortsetter å forenkle selskapsstrukturen.
- Som globale selskapsplukkere mener vi at det fortsatt er mulig å finne undervurderte aksjer i Brasil. Veksten har skjedd etter økende optimisme om at president Michel Temer vil gjenvinne tilliten fra investorer og gjenopprette økonomisk vekst. Landet jobber seg ut av resesjonen, politisk krise og en tilknyttet korrupsjonsskandale, sier porteføljeforvalter Cathrine Gether i SKAGEN Kon-Tiki.

Har tjent bra på Samsung

Tre av aksjefondene SKAGEN Kon-Tiki, SKAGEN Vekst og SKAGEN Global har posisjoner i den sør-koreanske elektronikkgiganten Samsung Electronics. I løpet av måneden tilbakekalte selskapet sin mobiltelefon Samsung Galaxy Note 7, etter alvorlige problemer med batteriet i telefonen.

Tross det store kursfallet etter tilbakekallingen har Samsung Electronics vært en av de beste investeringene hittil i år for de tre aksjefondene. Forvalterne ser fortsatt stor oppside i aksjen og ser ikke minst frem til lanseringen av den nye Galaxy 8-modellen i begynnelsen av 2017.

Amerikanske selskaper på topp

For både SKAGEN Global og SKAGEN Focus har de amerikanske investeringene gitt god avkastning i oktober.

For SKAGEN Global er det som tidligere den amerikanske finansgiganten AIG og banken Citigroup som topper listen, sammen med Microsoft. Selskapet er godt posisjonert og veksten innen sky-tjenester er sterk.

Den amerikanske banken Citizens Financial Group leverte gode resultater for tredje kvartal med økte marginer, god utlånsvekst og kostnadskontroll. Banken topper SKAGEN Focus' liste sammen med den amerikanske finansgiganten AIG.

Norsk Hydro leverte sterke tall for tredje kvartal på grunn av rekordhøy aluminiumsproduksjon og kostnadsreduksjoner. Selskapet er en del av SKAGEN Veksts portefølje.

Den indiske eiendomsutvikleren Oberoi Realty er blant de beste selskapene for SKAGEN m2 i oktober. Oberoi opererer i storbyen Mumbai hvor de fortsetter å ta markedsandeler. Forvalterne mener selskapet fortsatt har potensial for vekst.

Solid måned for rentefondene

Oktober var en god måned for rentefondene. Markedet for obligasjoner var flatt og det var gode nyheter for blant annet SKAGEN Tellus og SKAGEN Credit. Begge slo sine referanseindekser med god margin.

Hittil i år har SKAGEN Tellus fortsatt å ta inn på referanseindeksen, mens de øvrige rentefondene ligger godt foran sine indekser.

Vil du ha flere detaljer rundt de enkelte fondenes prestasjoner i oktober finner du det i statusrapportene.

 

USA

Skal jeg kjøpe aksjefond nå, eller vente med å investere?

Det fins heldigvis et enkelt svar som gjør at du slipper å til stadighet følge med. Jeg skal røpe ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra USA

Hvordan ser SKAGEN på valget i USA?

De som håpet på en rask avklaring i USA har flere skuffelser i vente. Hvem som inntar Det hvite hus ...

Investeringsdirektøren: Mulighetene ligger i vekstmarkedenes problemer

Utviklede markeder hadde nok et godt kvartal, mens det var motbakke for vekstmarkedene. Nå kan det ...

USA økte forspranget i august

De utviklede markedene, med USA i spissen, hadde en sterk måned med god avkastning. Til gjengjeld ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up