Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Forvalterne forberedt på USA-valget

2016 har vært et år for de store begivehetene. Britenes folkeavstemming for utmeldelse av EU og nominasjonen av Donald Trump som republikanernes presidentkandidat, står som de to største politiske overraskelsene. Etter Brexit-avstemmingen reagerte de globale aksjemarkedene spontant, og sendte kursene til en del av SKAGENs porteføljeselskaper på en kortvarig nedtur. Blant annet SKAGEN Globals forvaltere utnyttet kursfallet til å kjøpe seg opp i en del av selskapene de hadde mest tro på.

Klare til å utnytte feilprising

- Når man snakker om valget i USA er det ingen tvil om at man fra et markedsperspektiv på sett og vis vet hva man får med Hillary. Mens Trump ses mer som en joker. Dersom Trump vinner vil det uten tvil skape usikkerhet, markedet liker ikke usikkerhet og det vil skape volatilitet – mest sannsynlig på nedsiden. Når det gjelder hvordan vi posisjonerer oss, forsøker vi ikke å tjene på en begivenhet hvor vi ikke har et fortrinn i å analysere utfallet. Men det vi forsøker er å sørge for at porteføljen er konstruert slik at vi ikke er overeksponert mot et spesielt utfall. Men selvfølgelig, dersom Trump vinner vet vi at markedet har en tendens til å overreagere og da står vi klare til å utnytte feilprising som oppstår, akkurat slik vi gjorde etter Brexit-avstemmingen, forklarer porteføljeforvalter i SKAGEN Global Søren Milo Christensen i kvartalsoppdateringen fra aksjefondet .

Eksport til USA

- Hvor robust er porteføljen til SKAGEN Kon-Tiki kort tid før USA-valget?
- Det har vi tenkt på. Den største risikoen ligger i selskaper som eksporterer til USA, som har amerikanske konkurrenter som produserer innenlands. Det er svært begrenset. Vår største posisjon Hyundai produserer 70 prosent av bilene sine som selges på det amerikanske markedet, i USA. Samsung har ingen konkurrenter som produserer produktene sine i USA. De fremstiller minnebrikker i USA, men det er for eksport til det asiatiske markedet. I vår portefølje er det noen selskaper som er delvis eksponert men det er svært begrenset. ABB for eksempel har 23.000 personer som jobber i USA, så du kan si at det er et amerikansk selskap, sier porteføljeforvalter i SKAGEN Kon-Tiki Knut Harald Nilsson i kvartalsoppdateringen fra aksjefondet SKAGEN Kon-Tiki.

Lurer du på hvilke fond du skal velge? Vi hjelper deg

Les også

Alt om våre fond

Valgfeber preget september

USA

Skal jeg kjøpe aksjefond nå, eller vente med å investere?

Det fins heldigvis et enkelt svar som gjør at du slipper å til stadighet følge med. Jeg skal røpe ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra USA

Hvordan ser SKAGEN på valget i USA?

De som håpet på en rask avklaring i USA har flere skuffelser i vente. Hvem som inntar Det hvite hus ...

Investeringsdirektøren: Mulighetene ligger i vekstmarkedenes problemer

Utviklede markeder hadde nok et godt kvartal, mens det var motbakke for vekstmarkedene. Nå kan det ...

USA økte forspranget i august

De utviklede markedene, med USA i spissen, hadde en sterk måned med god avkastning. Til gjengjeld ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up