Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Skagenmaleri av en gruppe damer og menn som går i flokk.
Michael Ancher, Etter det siste slaget, 1905. Bildet er manipulert og tilhører Skagens Kunstmuseer.

Siden SKAGEN tilbød sine kunder å forhåndsbestille flytting til aksjesparekonto  i midten av juli har over 1200 meldt sin interesse. Det er enkelt å forhåndsbestille. Alt du trenger å gjøre er å logge inn i Handelsportalen og krysse av på den flytteformen du vil ha.

Flytt før året er omme

Myndighetene har åpnet for at du kan flytte dine aksjefond og børsnoterte aksjer til en aksjesparekonto skattefritt ut året 2017. Flytter du etter nyttårsaften, blir flyttingen behandlet som en skattemessig realisasjon, det vil si at du må betale skatt av gevinsten på andelene du flytter.

Har du allerede bestemt deg for å flytte aksjefondene dine, anbefaler vi at du forhåndsbestiller flytting i dag, så slipper du å tenke mer på det.

Du kan ha flere aksjesparekonti

Flere lurer på om du kun kan ha én aksjesparekonto? Du kan ha så mange konti du vil, og hos så mange forvaltere du ønsker.
Kanskje sparer du på separate konti til barna, eller du har aksjefondsandeler hos flere forvaltere? Da anbefaler vi at du oppretter flere konti, så har du oversikten. Det er gratis å opprette aksjesparekonto i SKAGEN, vi tar ingen administrasjonsgebyrer, men det kan komme flyttegebyrer når ordningen trer i kraft.

Plattform i SKAGEN

Du vil kunne kjøpe og selge alle aksjefond fra norske fondsleverandører på din aksjesparekonto i SKAGEN. Denne plattformløsningen vil være tilgjengelig i løpet av høsten. 

Alle aksjefondene i SKAGEN, altså SKAGEN Global, SKAGEN Kon-Tiki, SKAGEN Vekst, SKAGEN Focus og SKAGEN m2SKAGEN Select 100 og SKAGEN Select 80 vil inngå i denne plattformen. 

Hva er aksjesparekonto?

Aksjesparekonto er en konto hvor privatpersoner kan sette inn sine børsnoterte enkeltaksjer og aksjefond. I SKAGEN kan du kun flytte aksjefondsandeler. Du slipper ikke unna skatten med en aksjesparekonto, men du kan utsette den. Du kan fritt kjøpe, selge og bytte fond så lenge du beholder midlene inne på aksjesparekontoen.

Du kan også ta ut innskutt beløp (kostpris) og la gevinsten stå, uten å betale skatt. Med en gang du tar gevinsten ut fra aksjesparekontoen blir du skattlagt.

Når bør du ikke flytte?

Aksjesparekonto passer for mange, men ikke alle.

  • Planlegger du å overføre aksjefond som gave til andre personer i nær fremtid, kan det bety at direkte flytting til aksjesparekonto ikke er det rette for deg.
  • Ønsker du å få fradrag for urealisert tap i skatteåret 2017, bør du realisere beholdningen før midlene overføres til aksjesparekonto. Dette kan du gjøre ved salg eller bytte.

Lurer du på noe om aksjesparekonto? Ta kontakt med våre flinke rådgivere på telefon 51 80 39 00 eller e-post kundeservice@skagenfondene.no, så hjelper vi deg.

Les også:

Fordeler med aksjesparekonto i SKAGEN
Spørsmål og svar om aksjesparekonto
Abonner på nyheter om aksjesparekonto 
Alt du trenger å vite om aksjesparekonto

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up