Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Nyheter chevron_right
2 min lesing

Hva er en portefølje?

9. mars 2017

Vet du hva porteføljen din består av? Wikipedia forteller følgende:

Portefølje, og den engelske formen portfolio, kan ha flere betydninger på norsk, deriblant kan det bety dette:

  • I en økonomisk sammenheng kan det bety en samling av verdipapirer, for eksempel beholdningen av aksjer. Se et eksempel på porteføljeoversikten til aksjefondet SKAGEN Global.
  • Det kan være en samlig forsikringer.
  • Det kan være en kundeportefølje til en bedrift.
  • Det kan være en arbeidsmappe med arbeidsprøver fra grafisk designere, skribenter, fotografer, modeller, illustratører, kunstnere og andre.

Finn din portefølje

Det vi vet for sikkert, er at en portefølje er en samling av noe. Ved å tenke over din egen portefølje i ett minutt, blir du kanskje mer oppmerksom på hva du har. Det er mulig du har en portefølje bestående av en selveid leilighet, BSU, penger på konto og kanskje noe i fond. Kanskje du også har en livsforsikring, kunst i stua, en båtplass, eller et byggeprosjekt?

Hvis du derimot ble usikker nå, fordi du eier ingenting av det som ble nevnt ovenfor, så kan du ta en liten tur i tenkeboksen. Se hva du har. Bør du legge til noe, eller er porteføljen fin som den er? Er du usikker kan rådgivere hjelpe deg med å få en oversikt.

Les også:

5 enkle forklaringer på ord og uttrykk i aksjemarkedet

Aksjeskolen: Slik handler du din første portefølje (E24.no)

Eksempel på en portefølje i aksjefondet SKAGEN Kon-Tiki

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up