Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Eliot Higgins

18. oktober 2022

Eliot Higgins og hans store team av ansatte og frivillige har laget helt egne teknikker for å utnytte informasjonsrikdommen på Internett, når de faktasjekker makthavernes utsagn. Han er helt selvlært og begynte i 2011 å faktasjekke opplysninger fra konfliktsoner over hele verden under Twitter-navnet Brown Moses. Ved å kryssjekke eksempelvis foto fra frontlinjen i Syria, eller poster i sosiale medier fra russiske soldater i Ukraina med kartdata fra Google Maps og Google Earth, klarte han å enten bekrefte eller avkrefte kildenes historier fra frontlinjen.  

The New York Times samlet tweetene hans om bruken av kroatiske innsmuglede våpen i krigen mot Syria, og den anerkjente avisa kunne snart dele historien om at USA var involert i, eller hvert fall kjent med hemmelige våpenleveranser. Resultatet ble en mangedobling av Brown Moses’ Twitterfølgere, og langt større interesse for Higgins’ arbeide.  

I 2014 grunnla han Bellingcat og systematiserte innsatsen for å avdekke sanneheten i folkets tjeneste. Bellingcat har vunnet mange priser for sin etterforskning og har mottatt støtte fra blant annet EU, og det amerikanske demokratifondet National Endowment for Democracy.  

Eliot Higgins er en av talerne på Nyttårskonferansen 2023. 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up