Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

1 min lesing

Robert Freidland

2. november 2021

I 1993 grunnla Robert Friedland det som senere er blitt Ivanhoe Mines, med virksomheter i blant annet Australia, Kina og ikke minst den Demokratiske Republikken Kongo (DRC). I DRC eier Ivanhoe kobbergruven Kamoa-Kakula som forplikter seg til å være den første CO2-nøytrale gruve blant verdens største kobberprodusenter. Kobber anses å være sentralt i det grønne skiftet og elektrifisering av samfunnet. Ivanhoe Mines har til tider vært en betydelig post i flere av SKAGENs aksjefond.

Friedland har hatt stor fremgang i å utvikle flere store mineralfunn og har bidratt til betydelig økonomisk vekst i både etablerte- og vekstmarkeder. 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up