Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

4 min lesing

Tobarnsfaren sikret barnas fremtid: Månedlig sparing ble millionbeløp

1. oktober 2018

Nøtterøy-mannen hadde tenkt på fondssparing i en lengre periode, men da det første innskuddet ble gjort i SKAGENs fond i mars 2010, var det egentlig tilfeldighetene som spilte inn.

– Jeg hadde lyst til å begynne med regelmessig sparing, spesielt på vegne av barna. Men fram til da hadde det bare blitt med tanken, helt til en venn anbefalte fondssparing, forteller Waagø.

45-åringen har to barn på 10 og 13 år, og ifølge faren er ingen av dem særlig opptatt av investering og avkastning.

– Foreløpig, i hvert fall, håper han.

– Akkurat nå har ikke barna et bevisst forhold til fondssparing, og tenker nok heller på verdi i form av fotballskjorter. Men når de skal ta utdanning og kjøpe sin første bolig, vil innskuddene ha gitt god avkastning og hjelpe dem på vei videre. Sannsynligvis mer enn en fotballskjorte, ler han.

Millionbeløp

Det aller første innskuddet var på 10.000 kroner, men den gangen hadde ikke Waagø sett seg ut noe konkret å spare til.

– Man kan vel si at motivasjonen var en generell interesse av å følge utviklingen, i tillegg til at det er bra å sette av penger til framtiden. Da er fondssparing et veldig godt, og kanskje det beste alternativet, sier Waagø. 

– Primært er det snakk om månedlig sparing, samtidig liker jeg muligheten til å kunne gjøre innskudd ellers også, gjerne i forbindelse med utbetaling av bonus eller gaver, forklarer han.

Siden startskuddet i mars 2010, har innskudd på 2,7 millioner gikk en absolutt avkastning på 900.000 fra SKAGEN-sparingen. Per august 2018 ligger totalen på 3,6 millioner kroner. Det tilsvarer en årlig avkastning på 7,3 prosent.

 

Langsiktig sparing

Selv om Nøtterøy-mannen forklarer introduksjonen til fondssparing med tilfeldigheter, hadde han lenge fulgt markedet i jobbsammenheng. De siste elleve årene har han drevet med leder- og spesialistrekruttering.

– Jeg har en grunnleggende interesse for økonomi, men jeg skal ikke påberope meg å være ekspert på aksjemarkedet.

Samtidig både var og er Waagø innforstått med risikoen knyttet til investering og fondssparing.

– Jeg opplever risikoen forbundet med fond som veldig levelig i et langsiktig perspektiv, og med dagens innskuddsrente i bank, opplever jeg ikke det som et reelt alternativ. Ser man sparing med en lang tidshorisont, tror jeg fond gir best avkastning.

 – Sånn sett var det en enkel avgjørelse å starte med sparing i fond. Kanskje er det derfor fond oppleves både lærerikt og givende, siden jeg er trygg på at forvalterne i SKAGEN ivaretar mine interesser, sier han.

 

Bygger portefølje

Da Waagø gjorde sitt første innskudd, var det i fondene SKAGEN Global og SKAGEN KonTiki, men ettersom nye fondsløsninger har kommet til, har han bygget en bredere portefølje med mer variasjon.

– Og nå blir det enda bedre med dekning i aksjesparekonto, med flere norske fond, men jeg er ikke typen som plukker aksjer og følger markedet hver eneste dag. Det er sikkert veldig spennende, men krever mer oppfølging enn jeg har mulighet til.

I stedet leser han Skagens rapporter og artikler med stor interesse. I tillegg deltar han på SKAGEN-møter så ofte det passer.

– Slik får jeg god oversikt over hvordan mine investeringer gjør det. Og hvis jeg skal være litt «flåsete», opplever jeg at forvalterne i SKAGEN er mer engstelige enn meg, skulle fondene gå ned. Slik vet jeg at jeg og mine investeringer er i gode hender, sier Bjørn Waagø.

 

Dette er Bjørn Waagøs grunner til å spare i fond hos SKAGEN: 

  1. Jeg liker de gode løsningene som finnes på www.skagenfondene.no opp mot aksjesparekonto. Det er enkelt å ha oversikt. 
  2. Jeg får solid og god oppfølging, både gjennom gode rapporter og kundemøter.
  3. Jeg opplever at forvalterne hele tiden ønsker å utvikle seg.
  4. Jeg opplever at de tilbyr et bredt og godt tilbud.
  5. Jeg opplever at forvalterne har mye kunnskap og verdifull erfaring, de skaper trygghet.
Spare til barn

Skal jeg bruke eller spare konfirmasjonspengene?

Det er ikke likegyldig hvordan konfirmasjonspengene plasseres. Se hva Lasse, Kari og Anne brukte ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Spare til barn

Årets julegavetips: gavekort i fond

Hva skal jeg gi i julegave? I år kan du gjøre det enkelt, og kjøpe en gave som kan bli mer verdt ...

Sparing til barn – hva bør du tenke på?

Hva bør du tenke på når du skal spare til barn? Skal du spare i ditt eller i barnas navn? Hva slags ...

Slik sparer du best til barnet

Sparing til barn kan være en avgjørende faktor for barnets økonomiske start på livet. Med utgifter ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up