Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Årets julegavetips: gavekort i fond

Like sikkert som at julemarsipanen kommer i butikkene i oktober, dukker spørsmålet "Hva skal jeg gi i julegave?" opp omtrent samtidig. I år bør julegavehandelen skje så enkelt og smittefritt som mulig, samtidig kan det være lurt å starte tidlig.

Hvorfor bør du starte tidlig? Hvis du tenker å sende gaver med posten nytter det ikke å komme halsende lille julaften med en hastverksgave.

Så enkelt slipper du julestress

Fenomenet netthandel har mistet noe av nyhetens interesse i det merkelige året 2020. Fordelen med netthandel i år er åpenbar: du slipper å gå ut og vasse i kø i overfylte butikker.

Gavebrev i fond kan du enkelt kjøpe på nett, slik tusenvis av andre gavmilde givere gjør. Det er gjort på et par minutter, alt du trenger er BankID (på mobil eller brikke) og mottakerens fødselsnummer (11 siffer) og kontonummer i SKAGEN. Stressfritt og helt uten å flytte deg fra godstolen.

Er ikke mottakeren kunde i SKAGEN? Så enkelt fikser du det

Gavebrev i fond? Det fungerer slik at du velger hvilke fond du vil kjøpe og hvor mye du vil kjøpe for. Mottakeren får fondsandelene registrert på sin SKAGEN-konto, og dermed har du gitt en gave som kan bli mer verdt over tid. 

Bestill julegaven i tide

– Det hender noen ganger at det blir kø foran printeren i desember. Selv om de fleste bestiller på nettet, så har vi likevel jobben med å sende ut de fysiske gavebrevene, forteller vår rådgiver Bodil Hauge Økland.

Ideen til produktet kom fra en av kundene våre i løpet av oppstartsåret.

– Det begynte med at det var en kunde som ønsket å gi til en annen kunde. Så fant vi fort ut at et slikt gavebrev var noe mange av kundene ønsket å barna og barnebarn.

Men hvorfor bør du være tidlig ute - er ikke dette en elektronisk gave? Når du kjøper et gavebrev i fond kan du velge å sende et fint kort i posten til den heldige mottakeren. Vi forbereder alt, og sender det enten til deg eller direkte til mottakeren, sånn at gavekortet havner der det hører hjemme - under juletreet. 

Populært i julen: – Stort sett nær familie eller venner som gir

 Nå er det tusenvis av gavebrev fra SKAGEN som ligger under norske juletrær hvert år.  

– Det begynte i det små og så har det økt på. Mange av de som har gitt gavebrev tidligere ser at midlene vokser i verdi, så forteller de det til andre at det er en god gaveidé.

– Mange som kjøper gavebrevet mener at ungene får for mye til jul eller at de får ting som de ikke trenger eller som de går fort lei av. De tenker at det er fornuftig å gi noe som kan vokse i verdi, forteller Hauge Økland videre.

– Men det lønner seg å være litt tidlig ute, sier hun og henviser til postgangen, som er ekstra presset før jul.

Synnove.jpg

Vi har laget en podcast om hvordan du kan spare til barn, hvis du har noen minutter til overs.  

 

 

Er det lurt å spare i fond nå?

Urolige tider og urolige markeder. Hvorfor er det smart å spare i fond nå? 

Les mer arrow_right_alt
Fakta om gavebrev
  • Minste gavebeløp er 250 kroner
  • Mottaker må være kunde hos SKAGEN (det tar ikke lang tid å bli kunde)
  • Velg mellom SKAGENs fond eller over 600 eksterne aksjefond
Kjøp gavebrev arrow_right_alt
Spare i fond

3 grunner til at spareavtale er bedre enn Lotto

Flaks er fint, men vil du bli rik er det spareavtaler som gjelder. Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Spare i fond

- Soleklart billigst på aktive fond

SKAGEN Fondene kommer ut blant de klart billigste i en undersøkelse Dagens Næringsliv har gjort ...

Suksess etter tøff start

Helge Jostein Skrikrud gikk på en skikkelig smell under dot.com-krisen, og mistet halvparten av ...

En app for alt - fondssparing rett i lomma

- Dette har gått over all forventning, sier digital produktleder Martin Gjesdal. Antall nye brukere ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up