Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

- Soleklart billigst på aktive fond

Dagens Næringsliv har undersøkt prisene hos ulike fondstilbydere for de 60 mest populære aksjefondene nordmenn sparer i (bak betalingsmur). Konklusjonen er klar: SKAGEN Fondene, Kron og Storebrand (som alle tilhører Storebrandgruppen) har de laveste kostnadene blant fondene avisen har undersøkt.

Totalt kommer Kron best ut, tett fulgt av Skagen og Storebrand. Storebrand-gruppen gjør dermed rent bord i konkurransen om å tilby billigst fond, skriver DN.

Hvorfor er pris viktig?

Ifølge DN varierer prisene på de samme fondene mye fra tilbyder til tilbyder. Selv små prosentvise forskjeller kan bli mye penger over tid. Hvis du investerer 100.000 kroner årlig vil en prisforskjell på 0,5 prosentpoeng gi deg et tap i avkastning på nær en million kroner etter 25 år, skriver avisa.

Og selv om du ikke har fullt så mye penger å investere hvert år, vil selv små forskjeller i kostnader få stor innvirkning på avkastningen din over tid.

I februar kom Finanstilsynet med en tilsvarende og omfattende oversikt over prisene på fond fra ulike plattformer og tilbydere, og konklusjonen der ble den samme. SKAGEN Fondene var blant de billigste i bransjen.

Enkelt å flytte

Kron kommer godt ut på prisoversikten, men de har færre fond enn de 60 som er undersøkt. SKAGEN Fondene kommer best ut på aktive fond, og ligger i tillegg godt an på indeksfond. I tillegg har vi over 650 fond på plattformen, som betyr at det er enkelt å sette sammen en portefølje som passer akkurat dine preferanser. En annen fordel er at fondstilbudet gjør det enkelt å flytte fra en dyrere fondstilbyder til SKAGEN Fondene.

Sjekk det ut selv - flytt fondene dine til SKAGEN Fondene

Og prismodellen er sånn at det blir enda lavere kostnader jo større beløp du har plassert hos oss. Her kan du lese mer om prismodellen vår.

- Vi har bestemt oss for å etablere oss som en fondsspesialist i markedet. Vi vil være konkurransedyktige med et bredt tilbud. Da har vi sett at vi må være konkurransedyktig på pris, men at vi også må ha kompetanse på det, sier Pål Bergskaug, direktør for formuesforvaltning.

I tillegg til svært lav pris tilbyr SKAGEN Fondene gratis rådgivning fra våre rådgivere. Det er også noe som skiller oss ut fra flere konkurrenter. 

 

Spare i fond

3 grunner til at spareavtale er bedre enn Lotto

Flaks er fint, men vil du bli rik er det spareavtaler som gjelder. Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Spare i fond

Suksess etter tøff start

Helge Jostein Skrikrud gikk på en skikkelig smell under dot.com-krisen, og mistet halvparten av ...

En app for alt - fondssparing rett i lomma

- Dette har gått over all forventning, sier digital produktleder Martin Gjesdal. Antall nye brukere ...

Aksjefondsparing har vokst til en liten formue på 16 år

Journalist Dag-Henrik Fosse i Stavanger Aftenblad gjorde et lite eksperiment. For 16 år siden ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up