Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

3 grunner til at spareavtale er bedre enn Lotto

De aller færreste av oss vinner førstepremie i Lotto i løpet av livet, likevel tipper nær en million nordmenn Lotto hver uke. Vi bruker 80 millioner kroner ukentlig i håp om at vi skal ha så flaks at vi klarer å prikke inn alle 7 vinnertall. Sannsynligheten er forsvinnende liten for at det skal skje.

3 grunner til at spareavtaler er best hvis du vil bli rik

  1. Fondssparere får avkastning – hvis de sparer lenge nok. Det er 0,00019 promilles sannsynlighet for at du har 7 riktige lottotall, du kan altså spille et helt liv uten å få annet enn småpremier. Med en spareavtale kan du doble sparebeløpet etter 12 år (forutsetter 6 prosents årlig gjennomsnittlig avkastning).
  2. Flere fondsmillionærer enn lottomillionærer. På 34 år har 6528 nordmenn blitt lottomillionærer (per 1.1.2020). På samme tidspunkt hadde over 1 million nordmenn spareavtaler i fond. Samlet verdi på nordmenns fondsandeler var 219 milliarder kroner. Det er altså langt enklere å spare opp en formue med spareavtaler enn med Lotto.
  3. Frihet til å velge – med eksperthjelp underveis. Med en spareavtale i fond kan du selv sette opp din egen "vinnerrekke" med ulike fond som passer deg best. Du kan når som helst justere sammensetningen og få hjelp av dyktige rådgivere. Velger du "feil" tall i Lotto (som de aller fleste gjør) må du satse nye penger neste uke for å ha en ny, minimal vinnersjanse.

Hvorfor sammenligner vi spareavtaler med Lotto?

Det er omtrent like mange som tipper Lotto hver uke som har en spareavtale. Rundt en million nordmenn i begge leirer. For alt vi vet er det sikkert mange som gjør begge deler, og det er kanskje ikke så dumt med en helgardering. Det er likevel liten tvil om hvem som sitter igjen med gevinsten i denne sammenligningen.

Hva er en spareavtale, spør du? En spareavtale er automatisk sparing i fond, veldig ofte en gang i måneden, men du kan selv bestemme hvor ofte eller sjelden du ønsker å spare. Siden det skjer automatisk, slipper du å huske på det (i motsetning til lottokupongen). Jevnlig sparing i fond er en av de smarteste måtene å spare langsiktig på. Noen ganger får du fond på billigsalg, mens andre ganger er kursene høyere. Sparebeløpet ditt er det samme hele tiden, men noen ganger får du mye for pengene, mens andre ganger får du mindre. Jevnt over er sjansen stor for at du får en god gjennomsnittspris. Og jo lenger du sparer, desto større er muligheten for god avkastning.

 

Dette er spareavtaler

Så enkelt kommer du i gang med spareavtale. 

Start i dag arrow_right_alt
Prøv selv

Spent på å se hvor mye for eksempel 1000 kroner i måneden kan bli ved langsiktig sparing?

Prøv sparekalkulatoren arrow_right_alt
Spare i fond

- Soleklart billigst på aktive fond

SKAGEN Fondene kommer ut blant de klart billigste i en undersøkelse Dagens Næringsliv har gjort ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Spare i fond

Suksess etter tøff start

Helge Jostein Skrikrud gikk på en skikkelig smell under dot.com-krisen, og mistet halvparten av ...

En app for alt - fondssparing rett i lomma

- Dette har gått over all forventning, sier digital produktleder Martin Gjesdal. Antall nye brukere ...

Aksjefondsparing har vokst til en liten formue på 16 år

Journalist Dag-Henrik Fosse i Stavanger Aftenblad gjorde et lite eksperiment. For 16 år siden ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up