Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Aksjefondsparing har vokst til en liten formue på 16 år

Oppsummering

  • Journalist Dag-Henrik Fosse begynte å spare 2500 kroner hver måned i aksjefond i 2007.
  • Til tross for flere økonomiske kriser, fortsatte han å spare og solgte ikke.
  • Han har satt inn 480.000 kroner totalt, som har vokst til 1,3 millioner kroner på 16 år.

Kilde: Stavanger Aftenblad

Dag-Henrik Fosse er journalist i Stavanger Aftenblad. I 2007, begynte han å sette av litt penger hver måned. Han valgte å putte 2500 kroner hver måned i tre forskjellige aksjefond, skriver han i Stavanger Aftenblad. Fondene han valgte var SKAGEN Global, Holberg Norden og Storebrand Verdi. Fosse ønsket å vise at man kan tjene mer penger på å spare i aksjefond enn i banken.

Imponerende resultat

Å spare i aksjefond har noen risikoer. Fortiden kan ikke fortelle oss hva som vil skje i fremtiden. Og valget av fond kan ha stor innvirkning. Men Fosse valgte fond som jobbet i forskjellige markeder. Et globalt marked, et nordisk marked og et norsk marked.

Fosse opplevde mange økonomiske kriser. Det var finanskrisen, oljenedgangen, pandemien og krigen i Ukraina. Men han stoppet ikke med sparingen. Han solgte heller ikke noe når det var dårlige tider.

Etter syv år hadde Fosse sin sparing vokst fra 270 000 kroner til 418 800 kroner. Det er 55 prosent mer enn han hadde spart. Syv år etter det, i 2023, hadde han tjent 827 335 kroner mer. Totalt sett hadde han nå 1,3 millioner kroner.

Hvordan er dette mulig?

Pål Bergskaug, direktør for formuesforvaltning i SKAGEN Fondene, har en forklaring.

– Aksjemarkedet svinger, og da er det viktig å sitte i markedet både under opp- og nedturer. Har du en spareavtale, slik du har valgt, kjøper du fondsandeler regelmessig. Da får du andeler billigere når markedet faller, og får med deg verdiøkningen når aksjene som fondene har i sin portefølje, stiger i verdi. De årene du har vært i markedet, fra mai 2007 og frem til i dag, er en av de beste periodene i historien å være i aksjemarkedet, sier Bergskaug til Stavanger Aftenblad. 

Les hele artikkelen i Stavanger Aftenblad (bak betalingsmur)

Spare i fond

3 grunner til at spareavtale er bedre enn Lotto

Flaks er fint, men vil du bli rik er det spareavtaler som gjelder. Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Spare i fond

- Soleklart billigst på aktive fond

SKAGEN Fondene kommer ut blant de klart billigste i en undersøkelse Dagens Næringsliv har gjort ...

Suksess etter tøff start

Helge Jostein Skrikrud gikk på en skikkelig smell under dot.com-krisen, og mistet halvparten av ...

En app for alt - fondssparing rett i lomma

- Dette har gått over all forventning, sier digital produktleder Martin Gjesdal. Antall nye brukere ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up