Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Nyheter chevron_right
2 min lesing

Tid for skatt

Det nærmer seg fristen for godkjenning av skattemeldingen. Har du endringer må du gjøre dem innen 30. april. Har du ingen endringer trenger du ikke gjøre noe, men det kan likevel være lurt å sjekke at tallene i skattemeldingen stemmer. 

Logg deg inn på Altinn for å finne skattemeldingen

Bruk 5 minutter

Det kan være lurt å kaste et lite blikk på tallene før du overlater dem til skatteetaten. Kanskje har du reisefradrag som ikke vises, eller kanskje betaler du renter på et privat lån som du kan få fradrag for?

Mens du er i gang anbefaler vi at du også sjekker at tallene i årsoppgaven du får fra SKAGEN, stemmer med opplysningene i selvangivelsen. Bare for å være på den sikre siden.

Slik gjør du

  1. Logg inn på Handelsportalen
  2. Velg Postkasse i toppmenyen
  3. Der finner du årsoppgaven for 2018.

Enklere med aksjesparekonto

For mange vil dette være første året hvor aksjesparekonto dukker opp i skattemeldingen. Har du flere aksjesparekontoer vises disse separat i oversikten. Det gir deg oversikt over de ulike kontoene du har. Med en aksjesparekonto kan du ta ut penger fra sparingen din skattefritt, så lenge du lar gevinsten stå.  Skatten kommer først når du tar ut gevinsten fra kontoen. En aksjesparekonto gir deg større fleksibilitet i sparingen din - husk å flytte aksjefondene dine til en aksjesparekonto før fristen går ut ved nyttår 2019. 

For 2018 får du en "skatterabatt" på 20 prosent på verdien av aksjefondene dine. Fra skatteåret 2019 økes denne rabatten til 25 prosent. 

Får du penger tilbake?

Mange puster lettet ut når det viser seg at de har betalt for mye skatt og får penger tilbake. De fleste av oss begynner umiddelbart å legge planer for hva vi skal bruke de ekstra kronene til. Vi har også noen ideer som kan gi de ekstra pengene et litt lenger liv:

Kjøp en fin gave
Opprett den spareavtalen du har tenkt på så lenge
Betale ekstra på boliglånet

Eller noe helt annet! Det er dine penger, du har jobbet hardt for dem. Ikke la de visne bort i en skuff. Apropos skuff, har du flyttet pensjonskapitalbeviset ditt?

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up