Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Tid for skatt

Det nærmer seg fristen for godkjenning av skattemeldingen. Har du endringer må du gjøre dem innen 30. april. Har du ingen endringer trenger du ikke gjøre noe, men det kan likevel være lurt å sjekke at tallene i skattemeldingen stemmer. 

Logg deg inn på Altinn for å finne skattemeldingen

Bruk 5 minutter

Det kan være lurt å kaste et lite blikk på tallene før du overlater dem til Skatteetaten. Kanskje har du reisefradrag som ikke vises, eller kanskje betaler du renter på et privat lån som du kan få fradrag for?

Mens du er i gang anbefaler vi at du også sjekker at tallene i årsoppgaven du får fra SKAGEN, stemmer med opplysningene i selvangivelsen. Bare for å være på den sikre siden.

Hvor finner jeg årsoppgaven min?

  1. Logg inn på Handelsportalen
  2. Velg Postkasse i toppmenyen
  3. Der finner du årsoppgaven for 2021.

Utsatt skatt med aksjesparekonto

De fleste har nå gått over til aksjesparekonto, som gjør fondssparing enklere. Har du flere aksjesparekontoer vises disse separat i oversikten. Det gir deg oversikt over de ulike kontoene du har. Med en aksjesparekonto kan du ta ut penger fra sparingen din skattefritt, så lenge du lar gevinsten stå.  Skatten kommer først når du tar ut gevinsten fra kontoen. For skatteåret 2021 får du en "skatterabatt" i verdsettelsen av aksjefondene dine på 45 prosent. Det betyr at det kun er 55 prosent av verdien på aksjefondene dine som regnes med i grunnlaget for formuesskatt.

Får du penger tilbake?

Mange puster lettet ut når det viser seg at de har betalt for mye skatt og får penger tilbake. De fleste av oss begynner umiddelbart å legge planer for hva vi skal bruke de ekstra kronene til. Vi har også noen ideer som kan gi de ekstra pengene et litt lenger liv:

Kjøp en fin gave
Opprett den spareavtalen du har tenkt på så lenge
Betale ekstra på boliglånet
Sett inn ekstra på aksjesparekontoen din
Betal inn på IPS for 2022

Eller noe helt annet! Det er dine penger, du har jobbet hardt for dem. 

 

Skatt

Slik forholder du deg til økte skattesatser

Regjeringspartiene og SV er blitt enige om å øke satsene for gevinstbeskatning for aksjefond. – For ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Skatt

Sjekker du årsoppgaven din?

Børsåret 2019 ble svært godt, men hvordan gikk det med fondene dine? Det kan du sjekke i ...

Hvorfor bør du spare i IPS?

Individuell pensjonssparing er en enkel måte å spare til pensjon på – i tillegg får du skattefordel ...

Ikke betal mer skatt enn du må

Med en aksjesparekonto får du utsatt skatt, et av markedets største fondsutvalg og aksjefond ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up