Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Dette kan du gi til konfirmanten

31. mars 2022

Du har blitt invitert i konfirmasjon til et barnebarn, nevø eller niese, eller venners barn. Spørsmålet melder seg: Skal du gi så det svir, eller satse på mer nøkterne gaver og håpe på at foreldrene eller konfirmanten ikke er så opptatt av gavens kronebeløp?

Det blir fort store summer når du slår sammen pengegavene fra foreldre, slektninger, venner og naboer. Undersøkelser TNS har gjort viser at en gjennomsnittlig konfirmant kan forvente over 33.000 kroner på konfirmasjonsdagen.

Hvor mye skal du gi? Her er oversikten

Sats på verdi

En gave behøver ikke koste mye for at det skal ha stor verdi for mottakeren. I SKAGEN slår vi et slag for gavebrev i fond – en gave som kan få stor verdi i fremtiden, når konfirmanten blir voksen. I tillegg kan den kanskje inspirere ungdommen til gode sparevaner. Du slipper dessuten å bekymre deg for at pengene skal bli sløst bort med en gang: Frem til konfirmanten fyller 18 år har foreldrene kontroll på fondspengene.

Dette trenger du for å gi gavebrev

Det minste gavebeløpet du kan gi er 250 kroner. Hvis konfirmanten allerede er kunde hos SKAGEN er det enkelt: Du trenger konfirmantens navn og adresse, i tillegg til fødselsnummeret (11 siffer). Det kan sikkert foreldrene hjelpe til med.

Er konfirmanten ikke kunde, eller du er usikker, må foreldrene opprette kundeforhold på barnets vegne.

Det er enkelt å kjøpe gavebrev i fond: Alt du trenger er BankID. Lurer du på hvilket fond du skal kjøpe, kan vi anbefale SKAGEN Select 100 – som er et godt fond å starte med for langsiktig sparing.

Kjøp gavebrev

Tenk utradisjonelt

Hvem sier at en konfirmasjonsgave må være en konvolutt med kontanter? Kanskje har du et fint arvesmykke du kan gi – med en hyggelig historie du kan skrive i kortet? Eller hva med å gi en opplevelse? Fordelen med utradisjonelle gaver er at de ofte varer lenger.

Og ønsker du å gi en gave som både kan bli mer verdt i fremtiden og inspirere til sunne sparevaner, er gavebrev i fond en god idé.

Les også

Skal jeg bruke eller spare konfirmasjonspengene?

Dette er gavebrev

Slik sparer du best til barnet 

 

Er konfirmanten kunde?

Det er enkelt å gi gavebrev når konfirmanten er kunde. 

Slik gjør du arrow_right_alt
Konfirmasjon

Skal jeg bruke eller spare konfirmasjonspengene?

Det er ikke likegyldig hvordan konfirmasjonspengene plasseres. Se hva Lasse, Kari og Anne brukte ... Les saken nå arrow_right_alt

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up