Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Rådgivning chevron_right
Kontakt oss chevron_right
2 min lesing

Dette kan du gi til konfirmanten

3. mai 2018

Du har blitt invitert i konfirmasjon til et barnebarn, nevø eller niese, eller venners barn. Spørsmålet melder seg: Skal du gi så det svir, eller satse på mer nøkterne gaver og håpe på at foreldrene eller konfirmanten ikke er så opptatt av gavens kronebeløp?

Det blir fort store summer når du slår sammen pengegavene fra foreldre, slektninger, venner og naboer. Undersøkelser TNS har gjort viser at en gjennomsnittlig konfirmant kan forvente over 33.000 kroner på konfirmasjonsdagen.

Hvor mye skal du gi? Her er oversikten

Sats på verdi

En gave behøver ikke koste mye for at det skal ha stor verdi for mottakeren. I SKAGEN slår vi et slag for gavebrev i fond – en gave som kan få stor verdi i fremtiden, når konfirmanten blir voksen. I tillegg kan den kanskje inspirere ungdommen til gode sparevaner. Du slipper dessuten å bekymre deg for at pengene skal bli sløst bort med en gang: Frem til konfirmanten fyller 18 år har foreldrene kontroll på fondspengene.

Dette trenger du for å gi gavebrev

Det minste gavebeløpet du kan gi er 250 kroner. Du trenger konfirmantens navn og adresse, i tillegg til fødselsnummeret (11 siffer). Det kan sikkert foreldrene hjelpe til med.

Det er enkelt å kjøpe gavebrev i fond: Alt du trenger er BankID. Lurer du på hvilket fond du skal kjøpe, kan vi anbefale SKAGEN Select 100 – som er et godt fond å starte med for langsiktig sparing.

Kjøp gavebrev

Tenk utradisjonelt

Hvem sier at en konfirmasjonsgave må være en konvolutt med kontanter? Kanskje har du et fint arvesmykke du kan gi – med en hyggelig historie du kan skrive i kortet? Eller hva med å gi en opplevelse? Fordelen med utradisjonelle gaver er at de ofte varer lenger.

Og ønsker du å gi en gave som både kan bli mer verdt i fremtiden og inspirere til sunne sparevaner, er gavebrev i fond en god idé.

Les også

Skal jeg bruke eller spare konfirmasjonspengene?

Dette er gavebrev

Slik sparer du best til barnet 

 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å registrere samtykker du til at SKAGEN registrerer e-postadressen din for dette formålet. Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å bruke lenken i e-postene du mottar. Se mer info rundt SKAGENs personvernregler.

keyboard_arrow_up