Hopp til hovedinnholdet
3 min lesing

Aksjesparekonto - du kommer til å takke oss senere

22. november 2018

Det er mye snakk om aksjesparekonto om dagen. Her er hvorfor det er viktig for deg.

1) Du får større frihet med sparingen din

Poenget med aksjesparekonto er enkelt. Du skal kunne velge akkurat de fondene du vil, og endre dersom du ikke er fornøyd, uten at du blir stoppet av bekymringer for skatteregningen. Med en aksjesparekonto kan du bytte fond så ofte du vil (selv om vi ikke anbefaler det), eller du kan la dem stå. Det er opp til deg.

2) Du utsetter skatten

Så lenge du lar gevinsten du har oppnådd i sparingen din bli stående på aksjesparekonto, kan du ta ut «innskuddet» ditt uten at du må betale skatt. Det er en stor endring fra tidligere hvor du fikk en skatteregning etterpå, hvis du tok ut penger fra aksjefondene dine.

3) Det er gratis

Vi er stolte av den enkle og oversiktlige handelsplattformen vår. Den er brukervennlig, intuitiv og har et av markedets største fondstilbud for deg med aksjesparekonto. Det beste er at det er gratis å opprette aksjesparekonto i SKAGEN, ingen kostnader er knyttet til kontoen, kun til forvaltningen av fondene.

OPPDATERING: 28. november ble finanskomiteen på Stortinget enige om å forlenge fristen for å opprette aksjesparekonto til ut 2019. Saken skal opp i Stortinget i desember.

 

Hva er forskjellen på en vanlig investorkonto og aksjesparekonto?

For deg som har aksjefond i SKAGEN kan det være vanskelig å forstå forskjellen på en vanlig konto og en aksjesparekonto. Det er i korte trekk ikke så mange forskjeller, bortsett fra at en aksjesparekonto har mange flere fordeler:

 

  Vanlig investorkonto  Aksjesparekonto
Kontokostnader 0 ,- 0 ,-

Antall fond

14 600+

Ta ut penger så ofte du vil

x x
Mulighet for egen konto for mindreårige x x
Antall kontoer Ubegrenset Ubegrenset
Spareavtaler x x
Uttaksavtaler x x
Konto passer for alle privatpersoner x x
Skattefrie uttak*   x
Bytte fond uten skatt   x
Tilgang til SKAGENs anbefalte fond   x


* Så lenge gevinsten blir stående på aksjesparekontoen

Slik gjør du (tidsbruk 2 minutter)

1) Logg deg inn med BankID

2) Følg anvisningene på skjermen

3) Gratulerer – du er ferdig

Nyttige linker

Dette er aksjesparekonto

Dette er "Anbefalt av SKAGEN"

Slik flytter du aksjesparekonto fra en annen forvalter til SKAGEN

 

 

keyboard_arrow_up

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.