Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Folkemengde i Brasil bærer nasjonens flagg og løfter hendene i været.
Til tross for politisk uro rundt president Dilma Rousseff var Brasil blant markedene som presterte best i første kvartal. Foto: Bloomberg

Den turbulente starten på året påvirker fremdeles, og kursene svinger i takt med investorenes følelser. Dette betyr at regioner, land og sektorer har falt kraftig i verdi, uten at dette nødvendigvis rettferdiggjøres i de fundamentale økonomiske verdiene i selskapene.

For langsiktige investorer med et sterkt verdigrunnlag som SKAGEN, gir det nye muligheter til å investere i solide og upopulære selskaper til attraktive priser. Kortsiktige investeringer er ofte basert på stemninger i markedet, mens langsiktige investeringer viser sanne verdier over tid.

Mars måned ga positive utslag i SKAGEN Globals portefølje, i blant annet Citigroup, Autoliv, g4s og Teva Pharmaceutical Industries. I SKAGEN Focus utnyttet forvalterteamet en meget attraktiv prising i den store brasilianske kjøttprodusenten JBS. I månedens statusrapporter finner du en oversikt over alle kjøp og salg i fondene.

Sterk måned for vekstmarkedene

Vekstmarkedene har vært preget av nervøsitet de siste årene. Det har ført til en rekordstor rabatt sammenlignet med utviklede markeder, men de siste fem årene har vekstmarkedene gitt dårligere avkastning sammenlignet med de globale markedene. Dette har endret seg i 2016, og særlig i mars, hvor vekstmarkedene leverte seks prosentpoeng bedre avkastning i absolutte termer enn de utviklede markedene.

Mars har dermed blitt den beste måneden for vekstmarkeder siden oktober 2011, med den største meravkastningen sammenlignet med utviklede markeder. Det blir derfor svært interessant å følge utviklingen de kommende månedene.

Det har vært flere magre kvartaler for investorer innenfor fremvoksende markeder. Ser vi nå tegn til at denne trenden kan snu?

Posted by SKAGEN Fondene on 1. april 2016

Nye, spennende investeringer

Måneden bød også på nye, spennende bekjentskaper i fondene. Både SKAGEN Global og SKAGEN Focus fikk tre nye selskaper i porteføljene. Mest oppsiktsvekkende er nok SKAGEN Globals investering i den kinesiske søkemotoren Baidu. Denne sjeldne muligheten til å investere i kinesernes alternativ til Google gir noen spennende perspektiver. I SKAGEN Globals statusrapport finner du mer informasjon og bakgrunn for hvorfor fondet valgte å gå inn i selskapet.

I SKAGEN Kon-Tiki gikk forvalterteamet inn i den japanske kjemiprodusenten Toray Industries, hvor en sunn, innovasjonsdrevet vekst og attraktiv verdsettelse gir grunn til positive forventninger.

SKAGEN Vekst så også en økende interesse for selskaper i vekstmarkedene, og det kom blant annet Samsung, Continental og Oriflame til gode. E-handelsselskapet eBay er en ny aksje i porteføljen til SKAGEN Vekst i mars.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up