Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

Onsdag 7. oktober bød på positive nyheter i tre av SKAGEN Fondenes aksjeporteføljer (SKAGEN Vekst, SKAGEN Global og SKAGEN Kon-Tiki), da Samsung Electronics overrasket analytikerne med svært sterke nøkkeltall for tredje kvartal. Selskapet forventer at overskuddet for kvartalet ender på over 50 milliarder kroner. Det er nær 9 milliarder kroner bedre enn forventet. Markedet kvitterte med den største kursøkningen på en enkelt dag siden 2009, med hele 8,7 prosent. Dermed blir et års konstant fremgang belønnet. I løpet av det siste året er inntjeningen steget med 80 prosent, langt høyere enn analytikernes prognoser.

Lav prising med muligheter

Sammenlignet med andre globale it-aksjer er Samsung Electronics billig priset. Aksjene blir handet med en betydelig rabatt og vi ser en potensiell oppside på 52 prosent av preferanseaksjene, som vi er investert i. Den attraktive prislappen skyldes blant annet usikkerheten rundt selskapets mobildivisjon. Det nye regnskapet gir ikke svar på hvor overskuddet har steget. Det kommer først når vi det endelige kvartalsregnskapet blir lagt frem neste måned. Hvis det viser seg at fremgangen blant annet kommer fra mobiltelefonene, vil det være gode muligheter for at optimismen i markedet blir ytterligere forsterket.


Vil du følge nyheter og analyse fra SKAGEN?

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up