Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Hvordan få god langsiktig avkastning?

De fleste kriser skaper usikkerhet, og når krisen tar form av en verdensomspennende pandemi er det ikke så merkelig om de fleste av oss blir i tvil om hvordan vi skal håndtere det. For fondssparere er det uten tvil vanskelig å se at verdien på sparepengene faller kraftig, mens utsiktene er usikre.

- Vi har hatt mange henvendelser siden koronakrisen startet, mange har spurt om råd. For de som ikke umiddelbart trenger penger eller nærmer seg en pensjonisttilværelse er det en fordel å ha de lange brillene på. Det har mange av personkundene våre hatt, og har valgt å fortsette sparingen sin. Det kan de tjene på i fremtiden, sier direktør for formuesforvaltning Pål Bergskaug.

Fortsatte sparingen

I mars måned har selvfølgelig en del kunder innløst fondsandeler – med rekordhøy arbeidsledighet og vanskelige økonomiske rammevilkår er det helt naturlig. Blant personkundene ser vi altså at mange har enten valgt å la pengene bli værende i fondene, eller sågar satt inn litt ekstra når kursene er lave.

- Jeg har lyst til å skryte litt av kundene våre. Det er ikke lett å ha is i magen i slike uvanlige tider vi er i nå. De fleste har valgt å lytte til rådene våre og holde hodet kaldt. Det er ikke bare enkelt å være fondssparer i disse dager, og vår erfaring er at langsiktighet lønner seg sier Pål Bergskaug.

Den menneskelige siden av pandemien skal man ikke undervurdere. Men prøv å huske at det er når børsene faller at du kan legge grunnen for fremtidig avkastning. Fortsetter du sparingen får du fondsandeler billigere enn før krisen.

Sparetips i urolige tider

- Se langt fram, og forsøk å tenke at dette ikke kommer til å vare evig. Det kommer gode perioder med vekst og gode avkastningstall igjen. Hvis du klarer å huske på det i dag, har du mulighet til å legge grunnlaget for god avkastning senere sier Pål som selv har beholdt sin spareavtale.

En spareavtale kan vise seg gull verdt gjennom urolige tider. En spareavtale er automatisk sparing, slik at du selv slipper å ta beslutningen hver gang. Det er mange fordeler med jevnlig sparing, det kanskje beste er at du kan få en god gjennomsnittskurs, og dermed god langsiktig avkastning.

Snakk med en ekspert, rådet hjerneforsker og økonom Jon Wegener i SKAGEN-podden. De fleste av oss er ikke særlig flinke til å ta gode rasjonelle beslutninger, spør en rådgiver så slipper du å ta valget helt alene.

Trenger du penger skal du selvfølgelig ta ut penger av fond. Det finnes smartere måter å gjøre det på. En uttaksavtale gir deg månedlige pengetilskudd fra fondene dine, samtidig som du får avkastning på restbeløpet som du ikke har tatt ut. Slik starter du uttaksavtale.

Det kanskje beste rådet i slike tider er å skru av – gå en tur, les en god bok eller gjør noe annet hyggelig. Koronakrisen kommer til å vare en stund, helt til den en gang går over.

- Av erfaring vet vi at aksjemarkedet er noe av det første som snur. Så hvis du har anledning kan det bli en spennende opptur å få med seg, når den måtte kommer, sier Pål.

Nyttige lenker

Alt du trenger å vite om spareavtaler

Usikker på hvordan du bør spare? Prøv Fondsguiden

Få hjelp av en rådgiver - det er gratis

Er det lurt å kjøpe nå?
Skal det opp nå? Eller ned? Når er det egentlig lurt å kjøpe fond? 
Slik gjør du arrow_right_alt
Spare i fond

3 grunner til at spareavtale er bedre enn Lotto

Flaks er fint, men vil du bli rik er det spareavtaler som gjelder. Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Spare i fond

- Soleklart billigst på aktive fond

SKAGEN Fondene kommer ut blant de klart billigste i en undersøkelse Dagens Næringsliv har gjort ...

Suksess etter tøff start

Helge Jostein Skrikrud gikk på en skikkelig smell under dot.com-krisen, og mistet halvparten av ...

En app for alt - fondssparing rett i lomma

- Dette har gått over all forventning, sier digital produktleder Martin Gjesdal. Antall nye brukere ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up