Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

SKAGEN kåret til årets fondsforvalter 2023

Fra en liste på ti nominerte, og en finale med fire kandidater, bestemte Golden Bull-juryen seg for å tildele prisen til SKAGEN. Den nederlandske prisen har vært delt ut siden 2007, en utmerkelse som henger høyt i fonds- og finansverden. Det deles ut seks priser hvert år i ulike kategorier.  Dette er første gang et fondsforvaltningsselskap som helhet mottar Golden Bull-prisen, i stedet for et enkelt investeringsfond. Juryen vurderer faktorer som fondenes avkastning, risiko, kostnader, innovasjon og hvordan fondene bidrar til den overordnede investeringsfilosofien.

I sin begrunnelse sa juryen:

"Det 'kontrære' argumentet var avgjørende: Den norske fondsleverandøren SKAGEN holder seg til verdi-investering, en strategi som slet i 2023, et år preget av teknologiaksjer. At noen av SKAGENs fond klarte å slå referanseindeksen til tross for den lave vektingen av vekstaksjer var spesielt imponerende."

Juryen fremhevet det globale fondet for små og mellomstore selskaper, SKAGEN Focus, som overgikk MSCI All Country World-indeksen i 2023 uten aksjer fra "Magnificent Seven" i porteføljen, til tross for at sistnevnte var viktige for indeksen. Det ble også sett positivt på, men var ikke avgjørende, at flaggskipfondet SKAGEN Global har en god bærekrafts-score.

Juryen summerte med å si at de var imponert over den bunn-opp-tilnærmingen som SKAGEN benytter, som feiret sitt 30-årsjubileum i desember. Golden Bull-prisen for 2023 var derfor først og fremst en belønning for å holde seg til en tydelig investeringsstil, selv når den ikke er på moten, og evnen til å oppnå gode resultater gjennom dyktig aksjeutvelgelse.

Priser og utmerkelser

SKAGEN Focus vinner Lipper Fund Awards

SKAGEN Focus vinner prisen for beste globale aksjefond i kategorien små og mellomstore selskaper ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Priser og utmerkelser

Sterk start på året for SKAGEN Global

SKAGEN Global starter 2024 på samme måte som fjoråret sluttet: med sterk utvikling i porteføljeselsk ...

SKAGEN Vekst kåret til beste globale aksjefond

SKAGEN Vekst har vunnet prisen Sicav de Cristal – Kristallenfondsen LA LIBRE Belgique - De ...

SKAGEN har to av Norges beste aksjefond

SKAGEN Global og SKAGEN Kon-Tiki er kåret til Norges beste aksjefond i sine kategorier av Dine ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up